Állítólag a Hungast tulajdonosa szerezheti meg a PMFC-t

2020. július 5. 16:20 2020. júl. 5. 16:20

A hír nincs megerősítve egyelőre. A cégtulajdonos korábban a Siófok csapatát támogatta, ahonnan nemrég szállt ki. Pénteken döntött a Parlament az indulási jog átruházhatóságáról, Bánki Erik javaslatára.

Szombaton játszott felkészülési meccset az NB II-be bejutott PMFC az NB I-ben debütáló Budafoki MTE csapatával (2-0-ra nyert a Budafok), a Nemzeti Sport online (NSO) pedig megkérdezte Győri Jánost, a PMFC operatív igazgatóját, hogy mi a helyzet az NB II okozta kihívások leközdésével. 

Az operatív igazgató konkrétumok nélkül arról beszélt a rövid interjúban, hogy a következő hetekben dőlhet el, hogy ki lesz az új többségi tulajdonos a csapatnál. (Jelenleg még az önkormányzati tulajdonú PSN Zrt. a góré a csapatnál, ám azt már korábban jelezte Péterffy Attila pécsi polgármester, hogy zajlik egy új tulajdonos keresése, mert az NB II-vel járó nagyobb anyagi költségeket az önkormányzat nem tudja egyedül vállalni.)

Az NSO vasárnapra úgy értesült, hogy a PMFC új tulajdonosa a Hungast közétkeztetési céget vezető György Tamás lehet, akinek korábban már volt köze a magyar futballhoz: tulajdonos volt a Kubala Akadémiában (Vasas utánpótlás-akadémiája, 2018-ban adta el) és június végén szállt ki a szintén NB II-es Siófok csapatából. A Hungast jelenleg mez-szponzor a pécsi csapatnál, a lap úgy értesült, maga György Tamás is kint volt a szombati meccsen. 

A lap információi szerint az átadás-átvétel már folyamatban van, György várhatóan augusztus elejére válhat a PMFC tulajdonosává, ahova korábbi NB I-es játékosokat is szerződtethetnek a következő időszakban.

Pénteken pedig az Országgyűlés bólintott rá a baranyai fideszes erős ember Bánki Erik (a parlament gazdasági bizopttságának elnöke) azon javaslatára, amely innentől megengedi az indulási jogok átruházhatóságát.

Ezzel pedig a 444 cikke szerint szabaddá válik az út, hogy a most még a PSN Zrt-nél lévő licenszjog átkerülhessen egy új céghez. Ezt mondenki világosan látta a Parlamentben, a KDNP-s Nacsa Lőrinc le is buktatta Bánkit, hogy ez a módosítás a pécsi csapatért van, de ezt Bánki tagadta. 

A Hungast közétkeztetési cég Pécsen a 2010-es kormányváltást követően tűnt fel, de azóta is sok városban szolgáltat - bár nem mindenki volt velük megelégedve.

 

Forrás: Pécsi STOP/NSO/444