Asztalitenisz Európa Kupa - Döntős a Pécs!

2021. március 30. 12:41 2021. márc. 30. 12:41

A PTE-PEAC Kalo-Méh férfi asztalitenisz-csapata másodikként végzett a csoportjában az Európa Kupa első szakaszában, ezzel bejutott a májusi döntőbe.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a pécsiek Varasdon eredetileg a házigazda STK Starr Croatia, az olasz Top Spin Messina és a portugál Clube Desportivo Sao Roque csapatával játszottak volna az Európa Kupa D csoportjában, ám a portugál klub a vírushelyzet miatt nem tudott elutazni Horvátországba. Mivel a csoportokból az első és második helyezettek jutottak tovább, a PEAC-nak elég volt a két ellenfeléből egyet megelőzni.

Ezt pedig már szombaton megtette, mivel 3-0-ra legyőzte az STK Starr Croatiát, amely korábban a Messina ellen sem tudott meccset nyerni. A PEAC és a Messina vasárnap már biztos továbbjutóként a csoportelsőségért küzdhetett meg egymással, és az olasz gárda 3-1-re győzött.

A tervek szerint május 12. és 15. között a horvátországi városban rendezik az Európa Kupa döntőjét is, amelyben a most továbbjutott nyolc együttes mellett a Bajnokok Ligája csoportköréből kiesett hat csapat lesz még érdekelt.
 

Eredmények, férfi Európa Kupa, 1. szakasz, D csoport (Varasd):
Top Spin Messina (olasz)-STK Starr Croatia (horvát) 3-0
PTE-PEAC Kalo-Méh - STK Starr Croatia 3-0
Top Spin Messina - PTE-PEAC Kalo-Méh 3-1

A csoport végeredménye: 1. Top Spin Messina 4 pont, 2. PTE-PEAC Kalo-Méh 3, 3. STK Starr Croatia 2

A döntőbe jutott csapatok:
az Európa Kupából: PTE-PEAC Kalo-Méh, Top Spin Messina (olasz), STK Libertas Marinkolor (horvát), CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc (román), Asisa Borges Vall (spanyol), TTSC UMMC-ELEM (orosz), Solex-Consult Wiener Neustadt (osztrák), SK Vydrany (szlovák)
a Bajnokok Ligájából: Post SV Mühlhausen 1951 (német), TTC Enfireex Ostrava (cseh), AS Pontoise Cergy TT (francia), de Boer Traverzo (holland), SPG Walter Wels (osztrák), Leka Enea TDM (spanyol)

Forrás: MTI