Asztalitenisz Extraliga: bajnok lett a Pécs

2020. június 30. 11:06 2020. jún. 30. 11:06

A férfiaknál a Pécs csapata szerezte meg a bajnoki címet az asztalitenisz Extraliga négyes döntőjében, a Marczibányi téri Ormai Csarnokban.

A Celldömölk elleni, közel négyórás hétfői finálé rendkívül szoros, izgalmas csatát hozott, hét mérkőzés döntött a végső győztesről, és ezek közül négy a végletekig kiélezett, ötszettes küzdelem után dőlt csak el.

A bajnokcsapatból Demeter Lehel és Pető Zsolt két-két győzelmet aratott - egyet közösen, párosban -, Gerold Gábor pedig egy sikerrel vette ki a részét a diadalból. A vesztes gárdában a szövetség sportigazgatójaként is tevékenykedő Fazekas Péter két meccset nyert.

A magyar szövetség (MOATSZ) 2015 óta rendezi meg a mostani formájában a Final Fourt, amelyen a férfi és a női Extraliga alapszakaszának első négy helyezettje küzd meg a bajnoki címért és a dobogós helyekért. A Pécs eddig mindig szerepelt az aranycsatában, de győznie ezt megelőzően csak egyszer, 2017-ben sikerült.

A bronzérmet idén a Szécsény szerezte meg, az együttesnek tagja volt a női válogatott szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán is.

A MOATSZ lezárta a koronavírus-helyzet miatt korábban csak felfüggesztett csapatbajnoki idényt, az egyetlen kivételt az élvonal négyes fináléja jelentette. Az elmúlt években az alapszakasz-győztesek a negyedik helyezettekkel, míg a másodikok a harmadikokkal csaptak össze az elődöntőben, a félbeszakadt bajnokság sajátos helyzete miatt azonban ezúttal sorsolással döntöttek a párosításról.

A viadal összdíjazása hárommillió forint volt, a győztesek 750 ezerrel gazdagodtak.

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: MTI