Az edzőcserét a Kozármisleny csapata sem kerülte el

2022. július 11. 16:09 2022. júl. 11. 16:09

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága az elmult hét végén elkészítette a Merkantil Bank Liga 2022/23-as idényének kiírását, amely 2022. július 31-én indul, az utolsó fordulót 2023. május 21-én rendezik. Mind három baranyai NB II-es csapatnál edzőváltás történt, és a csapatoknál játékos állományban is jelentős változások történtek. A HR-Rent Kozármisleny változásaiba tekintett be a Pécsi STOP.

A sorsolás szerint a Kozármisleny Soroksáron kezdi a 2022-2023 bajnoki évet. Hazai pályán az uj edzővel Tóth Lászlóval a Tiszakécske csapatát fogadják.

A Révkomáromban, született mester már 7-8 éves korában kezdett focizni. Tatabányán az akkori másodosztályban, az NB I/B-ben lett felnőtt játékos, majd később Szlovákiába igazolt. A folytatásban Pécsre került, mondta a mester a csapat honlapján:

Pécsre vettek fel egyetemre, ezért a PVSK-ban folytattam a pályafutásomat. A Pécsi Tudományegyetemen egészségfejlesztő szakon szereztem főiskolai diplomát, majd mesterszakon sportrekreáción végeztem. Közben Szekszárdra igazoltam, de a nagyon sok sérülésem miatt már nem volt esélyem magasabb osztályban játszani, ezért elég fiatalon abbahagytam az aktív futballt.

Azután újabb fordulat következett az életében, hiszen megismerte a későbbi feleségét, akivel a fővárosba költöztek. Egy nyári táboroztatás után pedig elkezdődött az azóta is tartó labdarúgóedzői karrierje, elsőként a Vasasnál.A legkisebbeknél, az U6-os csapatnál kezdte, és nyolc év alatt valóban lépésről lépésre járta végig a szamárlétrát. Az U16 kivételével minden utánpótlás-korosztályban volt vezetőedző. Jó pár évig a legnagyobbaknál, az U17-es, majd az U19-es csapatnál, ahol bajnoki címeket is ünnepelhettek. Azután Győrbe került, ahol az aktuális U19-es bajnokcsapat irányítását vehette át. Így került előbb a Dabasra, majd később Budafokra. Mindkét helyen asszisztens edzőként segítette a harmad- és másodosztályú csapatok munkáját. Megtudtuk, hogy nem kerül könnyű élethelyzetbe a csapat új mestere, Tóth László hiszen családja Érden lakik, neki pedig Kozármislenyben van munkája.  Népes hölgykoszorú várja otthon a fiatal vezetőedzőt, hiszen a felesége mellett négy kislány alkotja a famíliát. És ha a 8, 7, 3 és 1 éves lányok nem adnának elég feladatot, akkor ott van még az érdi ház felújítása is, amibe a tavalyi beköltözésük után vágtak bele.

A vezető edző Tóth László munkáját nehezitti, hogy két játékosa Pécsett a Siklósi út és a Maléter utcai csomópontban összeütköztek egy pirosban áthaladó autóval.

A két kozármislenyi labdarúgó, Somogyi Máté és Budzsáklia Benett kapus poszton teljesítenek. Az ütközés során több autó is megsérült. Budzsáklia Benett úszta meg szerencsésebben, neki a borda környékén lett sérülése, vélhetően a légzsáktól. Somogyi Máté nem úszta meg ennyivel, neki eltörött a keze, amit műteni kell.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KOZÁRMISLENYNÉL
Érkezők:  Bartha László (Kecskemét), Clinton Osei (MTK –  kölcsönbe), Guth Ádám (MTK II), Kulcsár Kornél (Budafok), Vogyicska Balázs (FTC II)
Távozók: Kozics Barna (III. Kerület), Wittrédi Dávid (III. Kerületi TVE), Horvát Gábor (?), Kiszely Dominik (?), Loch Péter (?), Pacéka Norbert (?), Takács Martin (?)