Az ELTE-BEAC-cal meccsel szombaton a PEAC, a PINKK Budapestre utazik

2020. október 9. 21:27 2020. okt. 9. 21:27

Rövid pihenő után szombaton ismét pályára lépnek a pécsi női kosarasok. A PEAC a Lauber Dezső Sportcsarnokban fogadja az ELTE-BEAC csapatát, a PINKK Pécsi 424 szintén egyetemi csapattal küzd meg a harmadik fordulóban, ellenfele a TFSE-MTK gárdája lesz a budapesti MTK Sportcsarnokban.

Az eddig lejátszott két fordulóban a PEAC mérlege egy győzelem, egy vereség. Szekszárdon Sarok Nikiék a szünetben 46-46-os állásnál mentek pihenőre, ám a harmadik és a negyedik negyedben már a Tolna megyei kosaras hölgyek rutinja győzedelmeskedett, és 87-67-re nyertek Djokics Zseljko lányai.

Három napja pécsi rangadó volt a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ahol a pécsi egyetemisták a PINKK Pécsi 424 csapatát fogadták. A vendégek az első negyed végén 12 ponttal vezettek. Talán Vári Zitáék sem hittek a szemüknek, amikor az eredményjelzőre néztek, 17-29-et láttak. A második tíz perc is a PINKK-ké volt.

A hosszú szünetben lehetett fejmosás a hazai öltözőben. A folytatásban Wentzel Nóráék nagyot javítottak védekezésükbe. A dobásaik rendre sikerültek, és a 40 perc után már 69-60 volt az eredményjelzőn.

Szombaton, a harmadik fordulóban az ELTE-BEAC Újbuda együttese érkezik Pécsre Balogh Judit vezényletével, a mérkőzés 18 órakor kezdődik. A BEAC mérlege azonos a pécsiekkel. Tegyük hozzá, hogy a fővárosiak Zalaegerszegen nagyarányú győzelemét értek el, ezért Pécsett nagy csatára számítharnak a szurkolók.

Szentendrei Áron, a PEAC-Pécs másodedzője elmondta, hogy kétesélyes a szombati játék, Balogh Bubu csapata ellen felkészülni mindig nehéz. A PINKK ellen az első perctől nem koncentráltunk, ezt a ELTE-BEAC ellen nem engedhetjük meg – fogalmazott a szakember.

A PINKK-Pécsi 424 nehezebb helyzetben indulhat szombaton Budapestre. A TFSE-MTK csapatának van az élvonalban a legfiatalabb edzője Magyar Bianka személyében, két fordulóban két vereség a mérlegük, az egyiket Győrben Iványi Dalma csapatától szenvedték el. Várható, hogy mindkét gárda be szeretné gyűjteni az első győzelmét a 2020-2021 évi női kosárlabdabajnokság élvonalában. A PINKK mesterének meg kellene találni, hogy csapata ne csak a mérkőzések első felében álljon győzelemre, hanem negyven perc után legalább egy ponttal többjük legyen Szűcs Lilláéknak.

Vanja Miljkovic, a PINKK-Pécsi 424 vezetőedzője kérdésünkre elmondta, hogy szombaton újfent idegenben lépnek pályára, és ez egy újabb lehetőség a játékosoknak a bizonyításra. Van okuk rá, hogy pozitívan nézzenek a mérkőzés elé, mert a szerdai összecsapáson látható volt a fejlődés, elégedettek azonban nem lehettek a vereség miatt.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Facebook/PEAC-PÉCS Női Kosárlabda Klub)

Forrás: Pécsi STOP