Az NB I-es PEAC női röplabda csapatának vezetőedzője értékelte az elmúlt félévet.

2021. január 18. 16:05 2021. jan. 18. 16:05

A PEAC női röplabda csapata története során először a 2020-2021 évi szezonban indult az NB I-es bajnokságban. Edzőnek leigazolták a többszörös bajnokcsapat egykori játékosát, Horváth Alexandrát. A vezetőedzőt féléves értékelésre kértük.

A röplabda sportban, a rajtot mennyire befolyásolta a koronavírus járvány?

Nagyon örültem mikor augusztusban elkezdhettük a felkészülést a 2020/21-es szezonra a lányokkal, s akkor még nem is sejtettem, hogy milyen nehéz évnek nézünk elébe. Bizakodóak voltunk, hogy sikerül megvalósítanunk a terveinket, de sajnos, mint mindenkinél nálunk is közbeszólt a vírus. A beütemezett mérkőzéseink közül több halasztásra került, s van olyan csapat, akivel még nem is találkoztunk.

 Hogyan teltek a korlátozás miatti hetek?

A csapat nagyon nehéz hónapokon van túl, de szerencsére a csapategységünk ezzel egyre erősebb lett. Sikerült összekovácsolódnunk, hiszen én is jobban megismertem a lányokat, s tudom, hogy mind technikailag és mind taktikailag is fejlődnünk kell. Edzéseken a nehéz fizikai erősítésen túl több technikai elemet gyakorlunk, s úgy látom, hogy már a lányok is látják, érzik, hogy mit várok el tőlük. Az elmúlt időben sokat dolgoztunk azon, hogy felépítsük a játékunkat, fokozzuk a teljesítményünket és növeljük az önbizalmunkat, hiszen erős bajnokságban kell megállni a helyünket. Sokat fejlődtünk, de még hosszú az út.

Értékelné a lejátszott mérkőzések teljesítményét?

A szezon első felében 5 mérkőzést tudtunk lejátszani, melyből egyet megnyertünk. Játszottunk a Budaörs, Gödöllő csapatával, ahol a tisztes helytállás volt a cél, mivel ők más célokért küzdenek, több rutinosabb játékossal kiegészülve. Azokból a meccsekből levontuk a következtetéseket, tanultunk a hibáinkból, s megyünk tovább az úton. Büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen helyzetben is megállták a helyüket. Akik bevethetőek voltak mindig próbálták magukból kihozni a legtöbbet. A fiatal kaposvári lányokkal kiegészülve sikerült elérnünk az elsődleges célunkat, hiszen a jászberényi idegenbeli meccsünkön 3: 0- ás győzelemmel hagyhattuk el a pályát. Nagyon jó volt látni a lányok arcán, hogy mennyire boldogok voltak.

 

Szurkolók nélkül, játszani minden sportágban szokatlan. Így vannak ezzel Önök is?

Talán egy kicsi hiányérzetem van most még, hogy hiába játszottunk itthon vagy akár idegenben, de egyszer se tehettük ezt meg a szurkolók előtt. Így másabb a hangulat, nem kapjuk meg azt a plusz energiát, mely még jobban segítene nekünk átlendülni a hullámvölgyeken. Remélem, hogy idén még sikerül majd megmutatnunk a szurkolóknak is, hogy mennyit fejlődtünk, milyen lelkes, motivált csapattá kovácsolódnunk.

PTE-PEAC NB I-es női röplabda csapata, szombaton Eötvös DSE ellen játszott Debrecenben, Horváth Alexandra tanítványai 3:1 arányban verességet szenvedetek.

Szerző: Szabó Ferenc