Az NB II-ben folytatja a PMFC

2020. május 5. 10:03 2020. máj. 5. 10:03

Nagy bizonytalanság volt a PMFC labdarúgóinak háza táján. A két profi ligában, az NB I és NB II-ben május 4-től a kormány engedélyezte a pályára lépést, ezzel összefüggésben az amatőr futball és a Bozsik-program újraindulásával kapcsolatban az MLSZ elnöke, Csányi Sándor azt nyilatkozta, "azok indulnak a legkevésbé újra". Közben az MLSZ döntése értelmében a mecsekaljai gárda egy osztállyal feljebb folytatja.

Hétfőn este az MLSZ illetékes bizottsága nyilvánosságra hozta, hogy az NB III-ban befejezettnek tekinti a bajnokságot. eredményt nem hirdetett. Érmeket nem oszt. Azt viszont eldöntötték, hogy az NB III három csoportjának élen álló együttese feljut az NB II-be.

Eddig a nem egyértelmű rendelkezések hiánya miatt a PMFC labdarúgói továbbra is otthonukban készültek az esetleges folytatásra - mondta Vereby Csethe Bence, a csapat sajtófőnöke. Azt is hozzátette, hogy egyelőre más rendelkezések vonatkoznak Budapestre és vidékre. Az NB III középcsoportjában több Pest megyei csapat is játszik, ez is rendezésre vár. Azt is megtudtuk, hogy a labdarúgók és edzőik közül senki nem kapta el a koronavírust.

- A Pécsnek az kedvezne, ha jelenlegi állás alapján lezárnák a szezont, és feljutást hirdetnének az alacsonyabb osztályokban, vagy ha folytatódna a bajnokság, és pályán harcolná ki a feljutást a PMFC - mondta a csapat honlapján Vas László vezetőedző. És lám, a piros-feketék számára kedvező döntés született: a 2020-2021 évi bajnokságban a PMFC egy osztállyal feljebb indulhat. Tegyük hozzá, ehhez sokkal több pénz kell, mint az NB III-ban.

Több változás várható a mérkőzések folyamában, a FIFA-nál már eldöntötték hogy 2020-2021 évi bajnokságban az eddigi három csere helyett öt lesz. Németországban már napjainkban javasolják, hogy a játékosok egy pontrúgásnál ne keljenek birokra egymással, és a gólörömöt sem engedélyezik, főként az egymásra ugrálást. Hetven év fölöttiek mérkőzést sem látogathatnak, de edzőként sem dolgozhatnak. Szeretnék, ha a pályára köpést sárga lappal büntetnék, továbbá a mezcsere is tiltva lenne.

Ezeket a szabályváltozásokat lehet javasolni – vélekedett  Czakó Dénes a Baranyai Labdarúgó játékvezetők első embere. Hangsúlyozta, hogy minden szabályváltozást a FIFA illetékes bizottsága hozhat meg, akik évente egy-két alkalommal üléseznek.

Szerző: Szabó Ferenc

 

Forrás: Pécsi STOP