Az NKA Pécs második, a PVSK NKA a kilencedik helyen végzett a Pécsett rendezett országos döntőben

2023. június 5. 15:58 2023. jún. 5. 15:58

A Nemzeti Leány Kadett Bajnokság „A” Döntőjében az NKA Pécs, a „B” döntőben a PVSK női kosárlabda csapata szerepelt. Az aranyéremért mindkét gárda vasárnap játszott saját otthonában. A versenyek alatt edzővel is beszélgettünk.

Vélhetően az NKA Pécs nem olyan eredményre számított, mint amilyent elért. A lányok a döntőben a Darazsak Sportakadémia ellen 68-72 arányban alul maradtak. A Rátgéber Akadémiások a negyedik negyedben bukhatták el az arany csatát, amikor a záró negyedet, 11-23-ra elvesztették. Mészáros sokat tett 25 perc alatt a hazai sikerhez, de az aranyérmet a Soproniak kapták. Az elődöntőben könnyedén verték a Kecskemétet, 76-90 került a jegyzőkönyvbe. A soproni Darazsak nagyon szoros mérkőzést játszottak a Zsíros Akadémia ellen, 53-59-et.

 

A PVSK NKA B csapata a Bajai NKKA ellen parádézott, a kadettek között a 9-16 helyekért zajlott a küzdelem. Högye Petráék 59-50-re vezettek, de lazább játékot mutattak a záró negyedben, amit 11-23-ra elveszítettek. Högye Petra az egész tornán eredményesen és látványosan játszott, a 26/9 pont mutatója mellett a 23-as összes lepattanó szedés is dicséretes teljesítmény volt.

A nyolc „A” döntőbe jutott csapat vezetőedzői között Szentpáli Gergő, az NKA vezetőedzője: Szép részeredmény, hogy az első helyről várhatjuk a hazai rendezésű döntőt, azonban rendkívül kiegyenlített a mezőny, minden mérkőzésen minden játékosomnak a maximumra kell törekednie a három nap során. A saját játékunkra fogunk fókuszálni a döntő alatt, lépésről lépésre haladunk majd, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárhassuk a tornát. A kulcs a védekezésünk lesz, fontos, hogy 110%-on égjen mindenki, nagy nyomás alá kell helyeznünk ellenfeleinket, vetődnünk kell az összes szabad labdára és nagy hangsúlyt kell fektetnünk a kizárásokra. Bízom a lányokban, mindent ki fogunk adni magunkból – mondta Szentpáli, az „A” döntőbe jutott csapatok mérkőzésének nyitányakor,.

Seres Éva vezetőedző (Darazsak Sportakadémia):- Kissé göröngyös úton jutottunk el a Kadett „A” Döntőbe, de mostanra rátértünk az egyenes szakaszra. A közös edzések során minden játékosom motiváltan és 100 százalék erőbedobással dolgozik azon, hogy a döntő során a maximális teljesítményt tudja majd nyújtani mind egyénileg, mind pedig csapatszinten. A kupa rendszerű lebonyolításban mindig a legfontosabb az első mérkőzés. Jelenleg erre koncentrálunk. Szeretnénk jó játékkal, győzelemmel kezdeni a tornát. Ahogy kiderült minden mérkőzésről győzelemmel jöttek le a soproni lányok.