Az NKA UNIVERSITAS PEAC győzelemi sorozata a végjátékban szakadt meg Diósgyőrben

2022. november 1. 10:16 2022. nov. 1. 10:16

A 2022-2023 évi NB I-es női kosárlabda bajnokságban, a 7. fordulóban szenvedett először vereséget az NKA UNIVERSITAS PEAC csapata Diósgyőrben. A vendégek a végjátékban bukták el a mérkőzést, amikor a találkozó az izgalom csúcsán járt.

Egy másodperccel a mérkőzés lefújása előtt még időt kért a DVTK edzője, Völgyi Péter.

DVTK Hun-Therm – NKA Universitas PEAC 63-59

 

(11-10, 13-22, 23-14, 16-13

Az első tíz percben 25 százalékkal dobott mindkét csapat. A hatodik percben 8-3-ra vezetett a PEAC, Sierra Calhoun, Kiss Virág és Ivana Katanic találataival. Mindkét vezetőedző cserékkel próbálta rátalálni a jobb dobóformát mutató játékosaira, hazaiaknál Bernáth Réka és Kányási Veronika zárkóztatta közelebb csapatát 7-8. Garbin találatával fordított a DVTK, és a minimális előnyt az első negyed végére is meg tudta őrizni a piros-fehér alakulat 11-10.

A Laczkó Sári helyére beálló Ilina Selcova triplája nyitotta a pontok sorát a második negyedben, majd a mai estén ismét jó dobóformát kifogó Wentzel Nóri dudaszóra esett kosarával négy ponttal vezettek a vendégek 11-15. Beragadt a DVTK, egy 10-0-s sorozattal egy kevés pontos meccsen jelentősnek mondható, kilenc pontos előnyt vívtak ki a pécsiek, Kiss Virág palánk alóli találata és Bea Sanchez remek triplája után 11-20 állt a táblán. Jól ültek a PEAC-os dobások. Nagyszerű párharcok alakultak ki, Kiss Virág Kiss Angelikával küzdött a palánkok alatt, de a lendületük nem hagyott alább, Bernáth Réka hárompontosával, 24-32-re alakult az állás a nagyszünetre.

 

A hosszú szünet után 24-32-es vendég vezetésnél beindult a nagyszerű napot kifogó Bernáth Réka vezérletével a Miskolc, 34-34-nél Jovan Gorec pécsi tréner időt kért a 24. percben. Ezt követően Sierra Calhoun lépett elő főszereplővé, betalált mindenhonnan, újra a PEAC vezetett 39-41. Ezután kissé tanácstalanná vált a vendég támadójáték. Kányási be is vágott egymás után két hárompontos, ami után nagyon kellett, hogy Wentzel Nóri is betaláljon a 6,75-ön túlról. Egy ponttal a hazaiak jártak előrébb, ezt az előnyt a harmadik negyed végére is megőrizték, 47-46.

Egy újabb tripla Wentzel Nóritól a záró felvonás elején, majd Guirantes büntetői után ismét egál volt az állás 49-49. Izgalmasan alakult az utolsó tíz perc, felváltva vezettek a csapatok, Szücs Réka palánk alá beadott passzából szerzett Wentzel Nóri két pontot, amivel 55-54. Katanic hármasa 58-58-nál egalizált. A rendkívül hasznosan és jól játszó Kányási középtávolijával két ponttal vezetett a DVTK, majd Kiss Virág két büntetőjéből egyet értékesített, amivel 60-59 állt a táblán. Ivana Katanicnak kétszer is volt lehetősége a palánk alatt, hogy fordítson, ám ez nem sikerült. Egy perccel a vége előtt Jovanovic kosarával három pontnyira nőtt a differencia, a véghajrában kétszer is időt kért a Pécs, de nem tudták kiharcolni a hosszabbítást, sőt, még a végén egy büntetőt hozzátett a DVTK, így 63-59-re megnyerte a mérkőzést Völgyi Péter együttese.

Jovan Gorec, az NKA UNIVERSITAS PEAC vezetőedzője: A maréknyi pécsi szurkoló tábor és a hazai drukkerek szempontjából is egy nagyon izgalmas meccs volt, a játékosok szempontjából pedig egy borzalmasan kemény csata. Elégedett vagyok azzal, ahogy teljesítettünk, de természetesen az eredménnyel nem lehetek az. Amikor a DVTK elkezdett agresszívebben játszani, akkor nem reagáltunk jól, és a végjátékban nem hoztunk jó döntéseket.