Az NKA Universitas PEAC megtalálta Cierra Burdick helyettesét

2023. február 9. 19:10 2023. feb. 9. 19:10

Egy amerikai születésű, de felnőtt szinten puerto rico-i válogatott játékost jelentett be ma a pécsi kosárlabda együttes.

Ahogy arról már korábban lapunk is beszámolt, az NKA Universitas PEAC közös megegyezéssel szerződést bontott Cierra Burdick-kel. Ez egyben azt is jelentette, hogy az utolsó Európa Kupa mérkőzésen a megszokottnál eggyel kevesebb légióssal állt ki a pécsi együttes.

Evidens volt, hogy a kosárlabda csapatnak szüksége lesz egy 4-es poszton bevethető külföldire, aki magas színvonalon tud teljesíteni. A szakmai stáb választása Jazmon Gwathmey-re esett, aki a puerto rico-i válogatottat erősíti. Az amerikai születésű hölgy kereken 30 esztendős, 188 cm magas. Az új játékos kedden érkezett Pécsre és szerdán már át is esett a kötelező orvosi vizsgálatokon, ahol mindent rendben találtak, így a következő mérkőzésen már pályára is léphet az újonc.

Jazmon Gwathmey városunkba Olaszországból érkezik, viselte a San Martino di Lupari mezét, itt hívta fel magára játékával a figyelmét a következő olasz klubjánál, az olasz San Giovanninál, ahol az előző két idényt töltötte. 2020 őszén szerződött a San Giovannihoz, a 2021/2022-es bajnokságban 15,8 pontot és 6,1 lepattanót átlagolt. Ősszel a harmadik szezonjának is nekivágott a Milánó melletti település csapatával ám a felkészülés során vállsérülést szenvedett, ami miatt hosszabb időt volt kénytelen kihagyni. A műtét utáni rehabilitációja remekül sikerült, néhány hete ismét teljes értékű edzésmunkát végez. - írja a PEAC hivatalos oldalán

A válogatott sikerekről is szó esik a bemutatkozásban:

Jazmon Gwathmey anyai ágon Puerto Rico-i származású, ezért szerepelhet a szigetország válogatottjában, amellyel 2018-ban aranyérmet nyert a közép-amerikai bajnokságon. 2021-ben részt vett a tokiói olimpián, majd 2022. februárjában világbajnoki kvalifikációs tornán vett részt, ahol a nemzeti csapatának legjobbjaként 18,7 pont és 6 lepattanó volt az átlaga.

Kond Árpád, a csapat ügyvezetője is bizakodva nyilatkozott az új igazolást tekintve:

"A magyar bajnokság hátralévő részében szinte minden meccsünk igazi rangadó lesz, amelyre szerettünk volna új energiákat bevonni a csapatunknál. Így esett a választásunk Jaz Gwathmey-re, aki bízunk benne, hogy szélesebb repertoárral tud segíteni a céljaink elérésében, így a keretünkben meglévő egyetlen csere lehetőség során őt választottuk. Bízunk a lányokban, az elvégzett munkában, a szakmai fejlődésben és a versenyképességünkben azzal együtt is, hogy tisztában vagyunk vele, hogy riválisaink egytől egyig kedvezőbb gazdasági feltételek között működnek."

Az NKA Universitas PEAC Magyar Kupa szereplésével rövidesen foglalkozunk majd egy későbbi cikkünkben.

Forrás: peacpecs.hu