Az olaszok nyerték a 16. EB nyitómérkőzését

2021. június 12. 16:32 2021. jún. 12. 16:32

Elkezdődött a labdarúgó Európa Bajnokság. A koronavírus járvány miatt egy évvel elhalasztott rendezvényt 11 városban rendezik meg. A legtöbb szurkolót Budapesten a Puskás stadionba engedik be. A nyitómérkőzésen Törökország játszott Olaszországgal. Az első gólt a törökök érték el, mivel a saját kapujukba pattant a labda, majd az olaszok két gól rúgtak. A találkozót 3-0 ra az olaszok nyerték.

A találkozót közel 13 ezer szurkoló tekinthette meg. Minden negyedik ülő helyre adtak ki jegyeket. A Romában megrendezett EB nyitó találkozón az azúri drukkerek hangja végig hangosak voltak. A mérkőzésen a hazai csapat az első félidőben 14 alkalommal tudta megcélozni a török kaput, eredmény nélkül. A 44. percben rövid időre szünetelt a játék. Spinazzola baloldali beadása Celik kezére pattant 16-on belül. Videózás volt, majd a holland játékvezető, Makkelie továbbítót intett.

 

A második félidőben is inkább a félholdas gárda védekezett, az 53. percig eredményesen.

Egy szép adogatás után Berardi pontos labdát kapott a jobb oldalon, egy csel után középre adott, a menteni készülő Merih Demiralról a saját kapujába pattant a labda. Vezetett Olaszország 1-0-ra.

 

A 66. percben  Ciro Immobile volt a főszereplő. Begyakorolt figurának tűnő támadást láttunk, Spinazzola 14 méteres bombáját Cakir kapus kiütötte. Jokor érkező Ciro közelről a gólvonalon túlra emelete, 2-0.

 

Hibázott a török kapus, mikor a labda kidobásával az ellenfelét hozta játékba. Ismét Immobile volt a főszereplő, aki Lorenzo Insigne elé passzolt. A csatár azonnal Lorenzo Insignéhez továbbította a játékszert. A támadó nem hibázott, a kapu baloldalába tekerte a labdát, 3-0.

Szombaton az A csoport másik két tagja, Wales-Svájc küzd meg egymással.

Szerző: Szabó Ferenc

Kép: 24.hu