Az ötödik mérkőzését is nyerte a PVSK-VEOLIA

2022. október 24. 15:01 2022. okt. 24. 15:01

A 2021-2022 évi NB I-es kosárlabda bajnokságtól búcsúzott PVSK-VEOLIA, az alsóbb osztályban remekült teljesített az előző négy fordulóban. A szurkolok hasonló teljesítményt vártak a hét végén a Vasas Akadémia elleni találkozón is. Horti és Harler dobó teljesítményével sikerült a kötelezőt hozni.

PVSK-VEOLIA- VASAS AKADÉMIA 87-62

(17-11, 25-13, 25-26, 20-12)

A VASAS AKADÉMIA fiataljai meglepték a PVSK együttesét az agresszív, egészpályás letámadásokkal. Azzal társult, hogy számos ziccert el is puskáztak a hazaiak. A negyedik percben érkeztek meg a vendéglátók a pályára. A védekezés kezdett közel járni a tökéleteshez. A nehézkes kezdés ellenére hat pont előnnyel zárták Juhosék az első negyedet.

 A második tíz perc viszont már inkább hasonlított az előző négy bajnoki mérkőzésre. Halász Ákos vezérletével látványos támadásokat vezetett a PVSK. A végén rendre jöttek a kosarak is. Hol Harler taposott bele egy kicsit a gázpedálba, hol a palánk alatt dolgoztak szépen centerek, hol pedig olyan Halász-Bíró Olivér-Horti összjáték végén jött a dupla, ami után sokan talpra ugrottak a csarnokban. A hosszú szünet előtt 42-24.

 

A harmadik negyedben a pécsiek kemény védőmunkájukból engedtek, amit a Vasas igyekezett is kihasználni Farkas és Bagó ponterős játékával. Az igaz, hogy Horti és Harler tovább tudta gyűjteni a kosarakat. Halász pedig számolatlanul osztogatta a gólpasszokat. Így bár a negyedet végül a Vasas nyerte 26-25-re

 

A záró játék részre ismét megtalálták a keményebbik védekezésüket a hazaiak. Azt nyújtották mint az első félidőben.87-62 , 40 perc után.

Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 5. forduló. Szamosi Nándor Sportcsarnok, 350 néző.

PVSK-Veolia: Halász 12/6, Harler 20, Molnár M. 5/3, Juhos 12, Horti 18/6. Cs.: Németh A. 2, Bíró O. 2, Antóni 6, Bíró L. 4, Tóth N. 6. Vezetőedző: Juhász Olivér.

 

Vasas Akadémia: Moravcsik 7, Radics 8, Fekete 6/6, Kelemen 6, Bagó 14. Cs.: Farkas 9, Andrássy 6/3, Pleesz, Cseh, Marcikics 6, Dormán. Vezetőedző: Stephan Arigbabu.

 


Juhász Olivér, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője: - Gratulálok a srácoknak, védekezésben nagyon sokat megvalósítottak abból, amit gyakoroltunk edzésen. Ennek a következménye lehet a viszonylag kevés kapott pont. Örülök, hogy ilyen jól sikerült ez az erőfelmérő, eddig ők voltak a legerősebb csapat, akikkel a bajnokságban találkoztunk, magabiztos győzelmet tudtunk aratni hazai pályán. Sok sikert kívánok a Vasasnak a folytatáshoz.

 

Szerző: Szabó Ferenc