Az utolsó „szalmaszál” megmaradt a PVSK kosarasai számára

2022. május 12. 14:55 2022. máj. 12. 14:55

Nyerni kell, hogy megmaradjon az esélye a PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapatnak, szerda este Pécsett, a Paks ellen, hogy esélye maradjon az élvonalban maradásra. A playout párharcban 1-0-ra vezet a Paks, a viadal az egyik fél második sikeréig tart. A pécsi győzelem egy változatos mérkőzés megszületett, a párharc állása 1-1.

Az már biztos volt, hogy a 2021-2022 évi bajnokságban három edzővel is dolgozott csapat, az idén utoljára játszott hazai pályán. Az ASE ellen búcsúztak a szurkolóktól Bíró Olivérék. Nagyon kellett a csapatnak ebben a borzalmasan nehéz helyzetben a támogatás a lelátóról és ezt meg is kapták.

A paksi csapat internetes oldala szerint a párharcot szerda este le szeretné zárni és nem hosszú ideig tartó sérülése után remek formába került. A legutóbbi mérkőzésen a pályára küldött fiatalok magabiztos játékot mutattak így erővel is a PVSK fölé nőhetnek.

A mérkőzés Ivosev két kihagyott büntetőjével kezdődött, majd a vendégek három távoli dobása zuhant a zsákba, 0-9 a 2. percben. A PVSK csapat pontcsendjét Ivosevnek sikerült megtörnie egy közeli dobással a 3. percben 2-9. A vendégek a negyedik távolijukat is bedobták az első negyedben és 15-22-vel zárták a 10 percet.

A 13. percben fordított a PVSK, Meleg Gergő közeli dobásával 23-22 az eredményjelzőn. Brkic tartani tudta hazai vezetést egy közeli és egy büntető dobással, 39-36 a hosszú szünet előtt.

A negyedik negyed végjátékában csúcsra járatták az izgalmakat a kosarasok. Az utolsó percben kérték ki az idejüket az edzők. A 39. percben Ivosev triplájával 71-71, majd Donaldson dobott két csont nélküli büntetőt és 73-71-es eredménnyel a PVSK-VEOLIA számára esély maradt az élvonalban maradásra.

Brajkovic Drazen PVSK-VEOLIA vezetőedzője: -Köszönjük a játékosok munkáját, köszönjük, a szurkolok biztatását. Jó játékosai vannak a klubnak, élvonal beli csapat.

Illés Máté PVSK-VEOLIA játékosa: - Nagyon fontos mérkőzést nyertünk. Az utolsó szalmaszálba meg tudtunk kapaszkodni. Sikerült vissza jönni a mérkőzésbe a találkozó elején. Szombaton mindenkinek a maximumot kel nyújtani a sikerhez.

Jan Pavlik Atomerőmű SE vezetőedzője: - Gratulálok a hazai csapatnak. Nem csak akarta, hanem jobban akarta a győzelmet. Nyolc pontos előnyünk után visszajöttek a mérkőzésbe. Sokat hibáztunk, sok volt köztük az eladott labda.

 

Szerző: Szabó Ferenc