Begyűjtötte első győzelmét a PINKK

2020. október 17. 20:27 2020. okt. 17. 20:27

Verhető ellenfél érkezett szombaton a PINKK Pécsi 424 NB I-es női kosárlabdacsapathoz. Bejött a papírforma: a pécsiek Vári Zita vezényletével, ponterős játékával megszerezték a 2020-2021-es bajnokságban az első győzelmet a Zalaegerszeg ellen.

A PINKK vezetőedzője, Vanja Miljkovic a Sopron elleni mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy csapata fiatal, és ezeken a mérkőzéseken tanulnak és készülnek. A tréner szavai szerint a ZTE elleni mérkőzés a PINKK csatája lesz.

Fotó: Szabó Ferenc

A két csapat teljesítményét figyelve sok közös vonást lehet megállapítani. Jáhni Zsófia 4-es poszton játszó pécsi játékos a meccset megelőzően elmondta, hogy próbáltak felkészülni a rendelkezésükre álló rövid idő alatt. Megnézték a ZTE játékát videón, de magukra fókuszáltak, és szeretnék kijavítani az eddigi hibákat. Mint mondta, mindenképpen győzelemmel szeretnének lemenni a pályáról, ezért mindenki mindent el fog követni.

Fotó: Szabó Ferenc

Az edző és Jáhni várakozása beteljesült, a pécsi együttes végig vezetve győzedelmeskedett. A sikerhez kellet, hogy Vári Zita 24 pontot gyűjtsön, mely rekordnak számít NB I-es pályafutása során.

PIKK-Pécsi 424- ZTE NKK:76-56 (21-19, 15-14, 25 -15, 16-8)

A mérkőzés után a hazai csapat vezetőedzője, Vanja Miljkovic elmondta, mindig nehéz a kötelező győzelmeket elérni, különösen ilyen fiatal csapattal. Úgy látja, továbbra is sokat kell dolgozni a sikerek érdekében.

Fotó: Szabó Ferenc

Vári Zita, a PINKK legeredményesebb játékosa arról beszélt, hogy az első félidőben a védekezésben és a támadásban egyaránt voltak hibák. A hosszú szünet után sikerült ezeket kijavítani, ezáltal pedig nyerni. Megyünk tovább, dolgozunk tovább – tette hozzá.

A ZTE edzője, Ambrus Péter elmondta, hogy alsóházi rangadóra készültek. Mindkét együttes győzelem nélkül állt a tabellán. Az első félidőben még kiegyenlített volt a játék, fordulás után viszont a Zalaegerszeg védekezésébe több hiba csúszott, majd minden támadásukból a PINKK dobott kosarat.

Fotó: Szabó Ferenc

A PEAC-Pécs a Lauber Dezső sportcsarnokban vasárnap 17 órai kezdettel a TFSE-MTK csapatát fogadta volna. A koronavírus-járvány viszont elérte a csapatot, ezért a mérkőzés halasztását kérték.

Szerző: Szabó Ferenc

 

 

 

Forrás: Pécsi STOP