Bicsák Bence több "leget" gyűjtött Tokióban

2021. július 31. 20:38 2021. júl. 31. 20:38

Sok "leget " ért el a tokiói olimpián a PSN Zrt. triatlonosa, a magyar válogatott sportolója, Bicsák Bence. Magyarország eddigi legjobb helyezését érte el az olimpiák történetében Bence. Magyarország olimpián először indult vegyes váltóban, köztük Bicsák. Pécsi triatlonos még nem versenyzett világjátékokon.

Szombaton éjszaka másodszor rajtolt a PSN Zrt. triatlonosa, Bicsák Bence a tokiói olimpián. Az esélyekről Bence edzőjének segítőjével, a Pécsett tartózkodó Tarnóczi Tamással beszélgettünk.

- Az egyesben Bence előkelő helyen végezhet a 7. helyen. A pécsi fiú sérülése ellenére bizonyította, hogy a fájdalomküszöbe rendkívül magas, és egyéni versenyben Magyarország eddigi legjobb eredményét érte el. Megjegyzem eddig egy bajai fiúnak, Faldun Gábornak volt egy 20. helye a riói olimpián. Úszásban remekül helyezkedett, nem került verekedésbe, így az első számot az élen fejezte be. A futásban tudásának maximumát teljesítette. A pálya kedvezett neki. Többségében kanyargós, de jelentősebb szintváltozás nélküli pályán kellett teljesíteni a távot, futást remek sebességgel kezdte és fejezte be, és hetediként teljesítette a három számot. Azt is megtudtuk, hogy Bicsák televíziós közvetítését, a PSN Zrt. összes triatlonosa a Várkői Ferenc sportközpontban együtt nézte.

A triatlonos számhoz egy technikai eszközre is szükség van, a kerékpárra. Bence egy dobozban vitte ki szétszerelve az eszközt. Nagyon fontos, hogy minden csavar, és küllő a helyére kerüljön. Ezért a sportolók számára nagyon fontos, hogy stabil, üzemképes szert varázsoljon az összes versenyek helyszínén. A televízió közvetítésben úgy tűnt, hogy a pécsi fiú egyik támogatójától új kerékpárt kapott, ha ez így volt a bicikli is hozzátett Bicsák Bence sikeréhez.

Ugorjunk nagyot, hétfő hajnaltól, szombat éjszakáig, amikor Bicsák Bence számára elérkezett a második felvonás. Egyéni verseny után elkezdődött a négyes váltó. Két férfi, két hölgy részvételével.

A magyar csapat a mix váltót, a rövidített távon, Bragmayer Zsanett úszásával kezdte, majd következett a kerékpár és a futás. Másodikként Bicsák Bence vette át a képzeletbeli staféta botot. A harmadik versenyző Kovács Zsófi volt, a záró szakaszban Tóth Tamás teljesítette a három számot. A csapat a 11. helyen fejezte be a triatlonban a vegyes váltót a tokiói olimpián.

A négy versenyző együttesen úgy nyilatkozott, hogy három év múlva Párizsban már öt triatlonos fogja képviselni Magyarországot.

Szerző: Szabó Ferenc