Bíró fejese három pontot ért a PMFC számára

2022. április 11. 12:58 2022. ápr. 11. 12:58

Az NB II-es PMFC labdarúgócsapata a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában az ETO FC gárdáját látta vendégül a PMFC Stadionban, vasárnap késő délután. A szakmai stáb nem számíthatott Geiger Norbertre, aki szerdán begyűjtötte ötödik sárga lapos figyelmeztetését. Rajta kívül sérülés miatt hiányzott Helesfay Donát, Preklet Csaba és Dávid Zoltán is. A pályára lépő játékosok mindent megtettek azért, hogy öt mérkőzés után otthonukban tarthassák a három bajnoki pontot.

– Szemléletbeli változásra van szükség. Hat mérkőzés óta a támadójátékunk nem eredményes és nem úgy működik, ahogy mi azt elképzeljük. Helyzeteink, lehetőségeink vannak, de ettől függetlenül nem vagyunk hatékonyak az előre játékban. Fontos, hogy ezen a téren javuljunk és a szemléletünk, valamint a hozzáállásunk visszatérjen a régi kerékvágásba, mondta Vas László, a csapat vezetőedzője a PMFC internetes oldalán.

A 20. perctől felélénkült a játék, különösen a PMFC játékosai kapcsoltak ötödik sebességre. Sági 17 méterről a kapufát találta el, majd több szögletet is rúgtak a hazaiak. A 25. percben Grabant begyakoroltnak tűnő szögletrúgása után a labda Bíró Bencéhez került, aki védhetetlenül 7 méterről fejelte a Győr kapujába, 1-0.

A szünetben két pécsi klublegendát, Koller Nándort és Dunai Jánost köszöntötték a kezdőkörben. Koller Nándort 80. születésnapja okán ünnepeltük, a 85 esztendős Dunai Jánost pedig azért, mert március 15-e alkalmából Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetésben részesült.

A második félidőben a győri csapatnak is több helyzete volt a pécsi kapu előtt, de a sérülés miatt hiányzó Helesfayt remekül pótolta Bukrán. A PMFC megérdemelten őrizte otthonában a három pontot.

Nem volt szép a játékunk, gratulálok a csapatomnak, volt három belső védő hiányzónk, ez nehéz időszakot jelent. Sok munkával, alázattal sok mindent lehet pótolni - mondta el mérkőzés után Vas László, a PMFC vezetőedzője. .

A másik Baranya megyei NB II-es labdarúgócsapat a Szentlőrinc, otthonában 20 perc alatt kapott öt gólt. A Szentlőrinc 0-5-re zárta a Soroksár elleni találkozót. 

A PMFC egy hét múlva Nyíregyházán lép pályára bajnoki mérkőzésen. A Szentlőrinc hazai pályán az Ajkát fogadja.

Szerző: Szabó Ferenc