Bizakodóan várják egykori pécsi labdarúgók a Magyarország-Izland pótselejtezőt

2020. november 12. 10:50 2020. nov. 12. 10:50

Sorsdöntő mérkőzést játszik a magyar labdarúgó válogatott csütörtök este a Puskás Stadionba Izland ellen, a pótselejtező tétje, hogy kijutunk-e a 2021-es Európa-bajnokságra. Több egykori pécsi labdarúgót kérdeztünk az esélyekről.

Nagy Lilla, Pécsről indult labdarúgó, napjainkban érsekújvári együttes csatára, a DIGI Sport szerkesztője, 27 alkalommal volt a magyar válogatott tagja:

Természetesen győzelmet várok, egyszerűen nem lehet más cél, ki kell jutni az Eb-re. Nagyon fontos a magyar labdarúgásnak, az országnak és az embereknek, ebből kell erőt meríteni a továbbiakra. Hallgatok a megérzéseimre, és ha fogadnom kéne, egy kevés gólos győzelemre számítok. Kőkemény védekezésből kiindulva ellentmondást nem tűrő kontrákra kell építkezni, megvannak hozza a megfelelő játékosok, de ha ez mégsem jönne össze végre van egy igazi klasszis sztárunk, Szoboszlai Dominik, ha kell, majd o eldönti a meccset! Eb-lázban szeretnek újra égni a nyáron! Hajrá, magyarok!

Török Ottó, Pécs sportért felelős polgármesteri megbízottja:

Én mindenképpen győzelmet várok a csapattól. Nagyon sokat dolgoznak a sikerért, egy remek csapat a miénk, nagyon hiszek a sikerükben. Tiszta szívemből kívánom nekik a sikert. Azt gondolom, hogy reális elvárás a győzelem.

Kulcsár Árpád, a PMFC szakmai igazgatója:

Egy olyan csapattal találkozunk, akik az elmúlt évtizedben óriásit fejlődtek. A magyar válogatott közelmúltban mutatott játéka bizakodásra adhat okot, amit Szoboszlai visszatérése tovább javíthat. Ebben a mindenki számára nehéz helyzetben egy magyar győzelem rövid időre mindenkit boldoggá tenne. Nehéz lesz, de a Fradi BL-csoportba jutása után a magyar válogatott EB-szereplésével lesz kerek a 2020-as magyar futball.

Kiss Sándor, a PMFC volt csatára, kétszeres magyar válogatott:

Nagy harcot, kemény csatát várok, természetesen magyar győzelmet, szoros eredményt, egy kis góllal. Így az is benne lehet, hogy hosszabbítás és a végjátékban 11-es dönt a továbbjutásról. Biztos vagyok benne, hogy erre is felkészítette a fiúkat Marco Rossi szövetségi kapitány.

Dr. Katzirz Béla ügyvéd, volt pécsi labdarúgó, 22-szeres magyar válogatott:

Természetesen győzelmet várok. A hazai pálya előnye még nézők nélkül is előny. Tetszett, ahogyan az elmúlt meccseken játszottunk. Annyiban lesz nehezebb, hogy most gólt, gólokat kell rúgnunk, nem elég csak védekezni. Véleményem szerint most az izlandiak fognak védekezni és kontrákra játszani. Az nagyon jó, hogy két remek kapusunk van, Dibusz és Gulácsi, egyik jobb mint a másik.

Az izlandi labdarúgó-válogatott edzése a másnapi Magyarország elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt a Puskás Arénában 2020. november 11-én (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Kővágó László János, a PMFC törzsszurkolója, több könyv szerzője:

Természetesen hazai győzelmet várok. Egységes, győzelemre törő nagy becsvággyal játszó csapatunk van. Rossi és a kulcsjátékosaink, Gulácsi, Orbán és Szoboszlai jelentik a garanciát sikerre. A Bulgária ellen győzelem Szófiában sikeres bemelegítés volt a csütörtök esti találkozóra. Hozzáteszem, tudom, hogy az olasz mester pozitív koronavírus-tesztje miatt nem lehet a kispadon, gondolom, hiányát technikai megoldással pótolják.

Mészáros Ferenc, volt PMFC labdarúgó, 21-szeres magyar válogatott:

Remélem, nyerünk. Az optimizmusomat az adja, hogy Rossi jól összerakta most ezt a keretet, a másik pedig, hogy az izlandiak leszálló ágban vannak, annak ellenére, hogy verték a románokat. De azt borítékolom, hogy nem adják könnyen a bőrüket. Az jó jel, hogy általában mindig mások rúgják a gólokat, így volt Szófiában is amikor Orbán, Kalmár, Nikolics iratkozott fel a góllövők közé.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Facebook/MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség)

Forrás: Pécsi STOP