Botlott a PEAC a Vasas Akadémia ellen

2021. április 6. 22:12 2021. ápr. 6. 22:12

A PEAC-Pécs NB I -es női kosárlabdacsapat győzelemre készült kedden este Pécsett a Lauber Dezső sportcsarnokban a Vasas Akadémia ellen. Az 5-8 közötti szakaszban az eddig lejátszott mérleg 1-1. Mindkét együttes hazai pályán hozta a kötelezőt. Amelyik csapat megcélozza az 5. helyett a 2020-2021 évi bajnokságban annak győznie kell. A két sikerig tartó viadalban.

Két Covid fertőzésben érintett játékos nem lehetett a csapat tagja. Kaposi Pálma sérülését operálni kell. Sarok melegítőben a cserepadon ült. Így továbbra is nem az optimális felállásban kezdet a játékot a PEAC. Saroktól a csapatkaptányi teendőket Kiss virág vette át. A találkozón a pontgyártás a vendégek kezdték, Bach Boglárka távolija hullott a pécsi zsákba. Andusic és Kiss dobásaival sikerült a fordítás. Érdekes látvány volt az eredményjelzőn az 5. percben, 8-8-as eredménynél azt láttuk, hogy a vendégek mind a 8 pontját Bach dobta. A negyed záró pontját Wentzel Nóra dobta és 20-17-el fejeződött be az első negyed.

A második és a harmadik negyed a vendégek kemény és gyors játékáról szólt. A Vasas csapata többségében alacsony növésű játékosaival, remek gyorsasággal rendelkeztek 42 pontot dobtak, a PEAC 27 pontjával szemben. A hazaiak érezhették több meghatározó játékos hiányát. Kiss Virág új csapakapitányhoz méltóan volt csapat kimagaslóan legjobb teljesítményét nyújtó játékosa. Rontotta a pécsiek lehetőségeit, hogy Strautmane és Andusic kipontozódott.

A zárónegyedben a vendégek két fiatalt is pályára küldtek. Volt két alkalommal videózás is. Az egyik egy szabálytalanság tényét vizsgálták. A másik esetben időn túli pontszerzés érvényességét vizsgálták. A játékvezetői trió tagja volt Tóth Cecillia, aki eddigi teljesítményével Tokióban az olimpián a 3 X 3 kosárlabdában fog ítélkezni. A 4. negyedben sikerült a legkevesebb pontot begyűjteni a csapatoknak, 17-13 a negyed végén. A mérkőzést a Vasas nyerte a PEAC-Pécs ellen 72-64-re.

 

Ellentmondást nem tűrően ment bele a játékba a Vasas a 2. és a 3. negyedben. Győzelmükkel beléphettek a az ötödik helyért folytatott harcba. Ez a PEAC-nak a 7. helyett jelenti.

 

Mérkőzés után a pécsi edző Csirke Ferenc szűkszavú volt: - gratulálok a Vasasnak a továbbjutáshoz. A vendég gárda vezetőedzője Milos Pavlovic elmondta: erőn felül telejésítettek. Mind két csapatnak gratulált a teljesítményéhez. Azt is elmondta, hogy a PEAC erős centerjátékával fel tudták venni a versenyt.