Bravúros győzelem az MTK otthonában

2020. február 9. 11:49 2020. feb. 9. 11:49

Bravúros győzelmet ért el a női kosárlabdabajnokság élvonalában PINKK-Pécsi 424 a TFSE-MTK otthonában szombaton. Landry és Stach  eredményes teljesítményének köszönhetően 77-68 arányban nyert a baranyai gárda.

Nem félünk senkitől, megmutathatjuk a legjobb csapatoknak is, hogy helyt tudunk állni

- mondta mérkőzés előtt a PINKK vezetőedzője, Vanja Milkovic. A lányok 40 perc alatt bizonyították, hogy a pécsi gárda mérkőzésről mérkőzésre fizikailag erősebb lett. Nagyobb az összhang a játékosok között, a taktikai repertoár is bővült. 

Az elmúlt meccseken általában 20 percig voltak mérkőzésben, utána elhullatták az előnyt Tenyér Zsófiék. Az MTK ellen is voltak percek, amikor ezt lehetett látni, de a végjátékban a csata remekül dőlt el. Három negyed után 50-45 volt az állás. Minden negyed első pontját pécsi kosaras dobta, így volt a negyedik negyedben is, Landry talált a zsákba kezdésként. A 34. percben Vári labdát szerez és pontot dob, megvan a fordítás, 52-54-et mutat az eredményjelző. A végjátékban Tenyér is felzárkózott az élenjáró pontszerzők közé, 61-63 az állás, Stach triplával segíti a pécsieket, 61-68. Ezt követöen Stach Emmát faultolják, büntetőket dob sikerrel, zárásként Yurkevichus is dob két büntetőt.

A Pécs lepattanókban is sikerrel vette fel a versenyt az MTK-val szemben. A közeli vendég dobások jobb dobószázalékkal hullottak a zsákba, a büntetőknél azonban feltűnően sokat hibáztak Yurkevhusék.

TFSE-MTK – PINKK-Pécs 424 68-77 (14-17, 28-16, 8-12, 18-22)

A PINKK mestere, Vanja Miljkovic mérkőzés után az öltözőben a játékosoknak annyit mondott: 

"ne örüljetek, ez csak egy győzelem volt."


A PINKK-Pécsi 424 szurkolói kellemesen csalódhattak, kedvenc csapatuknak eddig 17 forduló alatt egy győzelmet sikerült elérni Budapesten a BEAC ellen, az MTK mérlege ezzel szemben 9 győzelem. Októberben hazai pályán az MTK ellen Jáhniék 89-75 arányban maradtak alul. A folytatásban Miljkovic csapata Zalaegerszegre utazik, ahol nem lehetetlen feladat az újabb győzelem begyűjtése.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP