Büntetőket hibázott a PMFC, hátrányból utazik Paksra

2020. február 12. 16:19 2020. feb. 12. 16:19

Két tizenegyest is kihagyott az NB I-es Paksot fogadó harmadosztályú PMFC szerda délután, a Stadion utcai pályán, ahol Magyar Kupa-meccset játszottak a csapatok. A mecsekaljaiak bukták a mérkőzést, jövő héten Pakson szépíthetnek. A párharc győztese nyolc közé kerül, ahonnan már két fordulóval ezelőtt búcsúzott több élvonalbeli csapat, köztük a Ferencváros is.

Az élénk érdeklődés mellett lezajlott találkozó első eseménye a paksi Gévay szabálytalansága volt. A megítélt szabadrúgást Hegedűs rúgta el, de a védők hárítottak. A 19. percben a paksi kapu előtt Futó ívelt kapura, Holczer viszont kitornászta a jobb sarokba tartó labdát. A 30. percben Tihanyi egyéni akciója volt veszélyes, a 16-oson belülre került a pécsi csatár, de a rutinos Gévay szerelni tudta.

A sorozatis hazai támadások gyümölcse idővel beérett. Holczer szögletnél rosszul jött ki, a paksi védők egymást zavarták, a szemfüles Rácz Gábor 8 méterről az üres kapuba lőtt, 1-0 a Pécsnek. A félidő hátralévő részében inkább a pálya közepén pattogott a labda, pécsi előnnyel mehettek szünetre a fiúk.

A második félidő elején növelhette volna a PMFC az előnyét. Poór Patrik a 16-oson belül felrúgta Geiger Norbertet, a megítélt jogos 11-est viszont Tihanyi Olivér a kapu fölé bombázta. Az 54. percben hibázott a PMFC hálóőre, Kovács, és egy távoli szabadrúgás a jobb felső sarokban landolt, 1:1. Nem szabadult fel a pécsi kapu, Sabján Máté fejesével fordult a helyzet, az 57. percben 1-2-re vezetett a Paks.

A pécsi szerencsétlenség-szériának itt nem volt vége. Ismét a sokat cselező Geiger Norbertet buktatták az atomosok, újabb 11-est rúghatott Vas László csapata. A megítélt büntetőt 
Rácz László nagy erővel bombázta a felső kapufa jobb oldalára. A 60. perc elején mind két gárdában cseréket hajtottak végre az edzők. A PMFC támadhatott, Holczer megmutatta, hogy nem véletlenül védett közel 200 mérkőzésen az élvonalban. A vendéglátók hajtottak, küzdöttek, sárga lapot is kaptak, de az eredmény nem változott. Az edzők minden cserelehetőségüket kihasználták, a játékvezető három perc ráadás mellett döntott, a találkozó 1-2 eredménnyel zárult.

A visszavágót február 17-én játtszák a csapatok Pakson. Pécsnek akár esélye is lehet a továbbjutásra, ehhez egy 2-1-es győzelemre van szükségük, valamint arra, hogy a hosszabbítás után ők nyerjék a büntetőpárbajt. Ehhez az elkövetkező napok edzésein gyakorolják a 11-esek rúgását, mert egy mérkőzésen kettőt hibázni nem sok jót jelent.

Szerző: Szabó Ferenc
 

Forrás: Pécsi STOP