Bővülve cserélődött ki az NKA PEAC NB I-es női kosárlabda csapat szakmai stábja

2022. június 9. 21:19 2022. jún. 9. 21:19

Két pécsi kötödésü edző, Csirke Ferenc és Szentendrei Áron távozása után érkezett a belgrádi születésű Jovan Gorec vezetőedzőnek, segítők lett Iványi Dalma és Daliborka Vilipic. A tulajdonosi kör új beosztást is létre hozott. Klubigazgatónak Hartung Anitát nevezték ki. Az ügyvezetői igazgatói poszton továbbra is Kond Árpád dolgozik.

A 2022/2023-as idényre átalakul a közvetlen szakmai irányítás az NKA UNIVERSITAS PEAC csapatánál létrejött a klubigazgatói feladatkör, amelyet Hartung Anita tölt be. A profi kosárlabdázóként a MiZo Péccsel az Euro Liga küzdelmekben is résztvevő, a neves Florida International University-n diplomázó egykori remek pécsi kosaras pályafutásának befejezését követően több diplomát szerzett, nemzetközi kapcsolatok, pénzügyi mesterszakot végzett, valamint kosárlabda mesterdiplomás szakedzői végzettséget ért el. A jövő évi NKA UNIVERSITAS PEAC kialakításában már nagy lendülettel és energiákkal dolgozott, tudtuk meg Kond Árpádtól a kosárlabda csapat társ-ügyvezetőigazgatójától.

Jovan Gorec munkáját két igazi pécsi ikon, korábbi pécsi játékos-legenda segíti. Az NKA UNIVERSITAS PEAC másodedzője, Iványi Dalma lesz a következő években. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia stábja számára nagy öröm, hogy a fiatal és rutinosabb sportolók ilyen fantasztikus játékos ikontól leshetik majd el a sportág mesterfogásait, mondta az ügyvezető.
Hozzátette a felnőtt csapat stábját fogja erősíteni Vilipic-Kmézic Daliborka, aki már három éve tagja a Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzői karának. Egyéni centerképzések igazi specialistája lett, emellett az előző évben az amatőr NB I-ben negyedik helyezett NKA UNIVERSITAS PEAC II. csapatának volt a vezetőedzője, és az ezüstérmes NKA Pécs junior csapatának másodedzője.
 

Azt is megtudtuk, hogy az NKA UNIVERSITAS PEAC csapatának új vezetőedzőjét Jovan Gorec-nek hívják. Az 1983-as, belgrádi születésű szakemberrel, aki a Belgrádi Sport és Egészségügyi Egyetem kosárlabda edzői szakirányán szerzett diplomát, két éves szerződést kötött a klub. Meglehetősen érdekes szakmai pálya áll eddig mögötte, az utóbbi két évében Kínában tevékenykedett a Fujian Sturgeons, illetve a Guanxi Rhino csapatainál első segédedzőként.  

Az új szakmaivezetők a csapat honlapján 1-1 mondatos nyilatkozatot tettek a várakozásokról.

- Először is szeretném megköszönni a klub tulajdonosi körének és az ügyvezetőknek azt a bizalmat, amit nekem szavaztak azzal, hogy rám bízták a klubigazgató feladatkör ellátását. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a pécsi női kosárlabda most íródó történetének részese lehetek, ez egy kivételes lehetőség. A legjobb tudásommal azon leszek, hogy hozzájáruljak a klub további fejlődéséhez – mondta Hartung Anita.

- Megtisztelő, hogy a pécsi klub, az NKA Universitas PEAC és Rátgéber László által irányított Rátgéber Kosárlabda Akadémiának tagja lehetek. Az, hogy vezetőedző lettem egy olyan klubnál, amelyet annyi nagyszerű edző és játékos épített, kötelességgel és hatalmas elégedettséggel tölt el. Bízom benne, hogy együtt a csapat, a stáb, a vezetőség kemény munkájával és áldozatvállalással oda tudjuk visszavinni a klubot, ahova tartozik, mégpedig Európa legjobb klubjai közé – mondta Jovan Gorec.

- Nagyon motiváltan jövök haza, bízom benne, hogy egy jó csapatnak a hasznos része tudok lenni. Szeretnék rengeteget adni a csapatnak és nagyon sokat tanulni is. Tettrekész vagyok, örömmel és bizakodással nézek az új szezon elé – fogalmazott Iványi Dalma.

- Nagy dolog számomra, hogy a felnőtt csapatnál számítanak rám, nagy motivációt jelent mindez számomra. Amellett, hogy remélem sokat tanulok majd, azt gondolom sokat fogok tudni segíteni is. Bízom benne, hogy sikeres szezon elé nézünk! – fogalmazott Daliborka Vilipic.

 

 

Szerző: Szabó Ferenc