Csak úgy zuhogtak a triplák a PVSK-Jászberény kosárlabda mérkőzésen

2021. május 5. 20:38 2021. máj. 5. 20:38

A PVSK-VEOLIA szerda este a Jászberényt fogadta az alsóházi rájátszásban a Lauber Dezső sportcsarnokban. Hosszú szünet után ismét szurkolók előtt rendezték meg a mérkőzést.

– Nagyon nagy öröm számunkra, hogy újra szurkolóink előtt játszhatunk – mondta Bán Gábor, csapat ügyvezetője a csapat internetes oldalán. – Régóta vártunk már erre, hiszen ebben a szezonban szinte végig csendben, üres lelátók előtt kellett szerepelni. Nagyon bízom benne, hogy ez a csapat teljesítményére is pozitív hatással lesz a bajnokságból hátralévő mérkőzéseinken. Azt azért leszögezném, hogy bár nagy öröm ez, nagyon fontos kiemelni, hogy az egyéni felelősségnek továbbra is hatalmas szerepe lesz a koronavírus elleni küzdelemben. Éppen ezért fontos, hogy a meccsrendezés szurkolókra vonatkozó előírásait mindenki tartsa be. És ami nagyon fontos: érezze magát mindenki nagyon jól!

 

Szigorú beléptetés volt. Kötelező kézfertőtlenítés, valamint testhőmérsékletet mérés után lehetett belépni a sportcsarnokba.  Akinél a mért érték elérte a 37,5 celsius fokot, az nem léphetett be a létesítménybe. Ismereteink szerint ilyen mérési eredményt a rendészek nem észleltek.

18 évnél idősebb nézők csak védettségi igazolvány birtokába léphettek be a mérkőzés megtekintésére.

Két távoli dobással kezdődött a mérkőzés, először Budimir, majd Fűzi Róbert talált a zsákba, 3-3. A folytatásban is potyogtak a távoli dobások, a szerb Carev két alkalommal is sikeres volt. A vendégoldalon Czirbus is eredményes volt, 15-6 az ötödik perben.  A negyed végére Funderburk volt a pécsi oldalon a legeredményesebb 7 ponttal, 27-18-al zárták a nyitó negyedet.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A második negyed Brkic látványos zsákolásával indult, Primorac dobott triplát, majd Brkic újabb zsákolást tapsolta  a szurkolótábor. Időt is kért a vendég edző, 43-27, a 13. percben. A lepattanókat a PVSK oldalán Lewis és Budimir gyűjti legnagyobb számban. A Jászberény együtteséből Primorac sikerrel szedte a lepattanókat, 49-33, a 16. percben. A hosszú szünet előtt a pécsi csapatkapitánynak, Rujáknak remek aszisztjai voltak, Primorac 6 labdát is eladott a másik oldalon, a 18. percben 58-39. 20 perc után 60-42.

A pihenő előtti játék részben Jászberény csapata puhán védekezett. A hazaiak ezt a feladatot határozottan és keményen végezték. Hozzá tehetjük, hogy a 18 pontos vezetés a hosszabb pécsi kispadnak is köszönhető. A szünet után Krivacevic két sikeres büntetővel folytatta hazaiak pontgyártását. A PVSK ott folytatta ahol az előző két játék részben. A vendéglátók trénere folyamatosan mozgatta a csapatát, cserélt és cserélt. A vendég mester 6 játékossal próbálkozott követni a pécsi pontszerzéseket és a különbséget csökkenteni. Nem nagyon sikerült, mert a PVSK minden helyzetből eredményes volt, 30 perc után 95-58.

A záró negyedben Dragasevic tripladobásával a hazaiak a 32.. perben megdobták a 100. pontjukat, az eredményjelzőn 101-63. Mind két együttes részéről dicséretes teljesítmény a tripla eső. A távoli dobásoknál a hazaiak (14) és a vendégek (15) keze biztos, hogy nem remegett meg. Mind két együttes 50 százalék feletti teljesítménnyel dobta a triplákat. A 38. percben Krivacevic zsákolás és vendég időkérést láttunk, az eredményjelzőn 120-77-es eredményt és vendég időkérést rögzíthettünk. A 16 éves pécsi Högye Patrik szokatlanul sok lehetőséget kapott bizonyításra. A 40. perc végén sikeres közeli dobásával Dragasevic állította be a végeredményt, 124-83  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Szerző: Szabó Ferenc