Csákvár-PMFC és Szentlőrinc-Kaposvár derbit hoz a szerda

2020. augusztus 25. 18:04 2020. aug. 25. 18:04

A PMFC labdarúgócsapata összeállt védelemmel indul szerdán Csákvárra NB II-es bajnoki mérkőzésre. A másik baranyai másodosztályú együttes, a frissen feljutott Szentlőrinc az NB I-től búcsúzott Kaposvárt fogadja Kozármislenyben. A PMFC és a Szentlőrinc gárdájának esélye van a pontszerzésre.

A PMFC idegenben folytatja az NB II-es szereplését augusztus 26-án Csákvár otthonában este 19 órakor. A két csapat egymás elleni mérlegét nem érdemes keresni a sportarchívumokban, először találkoznak ugyanis. A vendéglátók a 2019-2020 évi félbeszakadt bajnokságban a negyedik helyen végeztek, a visszalévő mérkőzéseik alapján akár dobogósak is lehettek volna.

Csákvárnak nem indult jól a 2020-2021 évi bajnokság, a Siófok (14) után ők kapták a legtöbb gólt, szám szerint 13-at. A nyitányon Gyirmóton hármat, majd a listavezetőtől Csákváron egy ötöst nyeltek be, legutóbb Kaposváron 2-2-őt játszottak. Várható, hogy mindent elkövetnek, hogy hazai pályán a 6. fordulóban begyűjtsék az első győzelmüket.

A PMFC eddigi teljesítménye meghaladja az ötven százalékot. Egy elmúlt évi NB 3-as csapattól dicséretes. pécsi fiuk remekül kezdtek Dorognak rúgtak 4 gólt, majd Nyíregyházáról pont nélkül jöttek haza. Győri ETO-val döntetlent játszottak. Kazincbarcikáról sikerült elhozni a három pontot. Három napja Békéscsaba elleni mérkőzésen a szurkolok nem láttak gólt a mérkőzésen. A pécsi mester Vas László célja lehet, hogy a védelem megismételje a Békéscsaba ellen nyújtott remek formát. A támadok pontosabban játszanak.

A Szentlőrinc csapata a Kaposvári Rákóczit fogadja Kozármislenyben 17:30 órakor. A vendéglátók jobban állnak a tabellán, mint a Rákóczi, de tegyük hozzá, hogy a vendégek az elmúlt évi bajnokságban az NB I-ben gyűjtögették a pontokat.

Az biztos, hogy Ur László, a Kaposvár egyik legjobb hátvédje nem játszhat, mert a Csákvár elleni mérkőzésen két sárga után kiállították. A Szentlőrinc vezetőedzőjének, Marian Slukának fel van adva a lecke, hogy a csapata a támadásokat erőltesse, és a gárda ne csússzon lejjebb a tabellán.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: szurkolók Kozármislenyben Szentlőrinc-meccsen, fotó: Szabó Ferenc)

Forrás: Pécsi STOP