Csapatjáték hozhat sikert a Vasas ellen a Szentlőrinc gárdájának

2020. augusztus 15. 12:46 2020. aug. 15. 12:46

Várakozáson felül szerepel a Szentlőrinc NB II-es focicsapata, a negyedik forduló előtt egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség van az együttes tarsolyában. A hétvégi ellenfél Vasas a három mérkőzésből egy győzelmet gyűjtött be.

Meglepetésre készült a Szentlőrinc csapata a Vasas ellen a kozármislenyi pályán vasárnap este fél hattól. Az együttes szakmai vezetői sokat várnak a frissen igazolt Fröhlich Rolandtól, aki három szezonon keresztül a PMFC csapatát is erősítette. A csatár hosszú időn keresztül sérült volt, de a baranyai kisvárosban már kezdi visszaszerezni a régi formáját, olyannyira, hogy a harmadik fordulóban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni 1-1 végeredményű meccsen ő szerezte a Szentlőrinc gólját.

A budapesti gárdában több Fröhlich-képességű játékos van, mint például Jova Levente, a Ferencváros volt kapusa, vagy Szatmári Lóránd, aki a PMFC NB I-es csapatát is erősítette, de ide lehet még venni Balajti Ádámot, aki a Diósgyőrben rúgta a gólokat.

Marián Sluka, a Szentlőrinc vezetőedzője elmondta, hogy becsületesen felkészültek a meccsre. Azt furcsállta a tréner, hogy csak hármat lehet cserélni, ez náluk hatványozottan fontos, hiszen a keretükben ritka az olyan játékos, aki egy hét alatt három mérkőzést játszott volna korábban. A vezetőedző azt is elmondta, hogy tudja, hogy a Vasasban több olyan játékos is van, aki egyedül el tud dönteni egy mérkőzést, erre nagyon fognak figyelni, hogy ne így legyen. Azt is hozzátette még, hogy saját együttese remek csapat és sikert kell elérniük.

A Vasas honlapján a következő olvasható a szentlőrinci csapatról:

"Ellenfelünk tavaly az NB III Közép csoportjában szerepelt, ahonnan - a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezon okán -  második helyről vívta ki az élvonalbeli tagság lehetőségét. Korábban négy alkalommal is bajnokként ünnepelhettek a szentlőrinciek, ám a másodosztályú tagságot nem vállalták, egészen a 2019/20-as évadig. A tavalyi 19 mérkőzésből 13 alkalommal győztesen hagyta el a pályát a baranyai gárda, melyhez 5 döntetlen és összesen egyetlen vereség társult, így bátran kijelenthető, hogy kiegyensúlyozott és magabiztos teljesítménnyel készültek az idei Merkantil Bank Liga sorozatára."

A Szentlőrinc - Vasas NB II-es labdarúgó mérkőzés vasárnap este fél hatkor kezdődik a kozármislenyi pályán.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Címlapkép: Facebook/Szentlőrinc SE

 

Forrás: Pécsi STOP