Csütörtöktől BL mérkőzést játszanak a PEAC sportolói

2021. szeptember 14. 14:47 2021. szept. 14. 14:47

A PTE PEAC Kalo-Méh Asztalitenisz Csapata az elmúlt év síkerei alapján ez évben is kijutott a Bajnokok Ligájába – jelentette be a csapat szakosztályvezetője és a PEAC elnöke, Ács Pongrác egy sajtótájékoztatón.

A sportvezető elmondta, hogy régióban nem volt még olyan, hogy egy csapat egymást követő két évben magyar bajnok tudjon lenni. Közel 15 éve nem fordult elő, hogy egy magyar csapat meg tudja méretni magát a Bajnokok Ligájában. Hasonló teljesítményt a BVSC nyújtott 2008-ban. Ács Pongrác arról is beszélt, hogy az asztalitenisz életében már több fejezettet írtak a PEAC asztaliteniszezői. Azért utaznak az ausztriai Welsbe, hogy négy közé jussanak.

A PEAC asztalitenisz szakosztályából a tájékoztatón többen is megszólaltak:

Pető Zsolt, a csapat olimpikonja, a tokiói olimpia szerb csapatának egyik kiválósága is optimistán tekint az idei évre. Elmondta, hogy az olimpiai szereplés minden tekintetben nagyobb terhet ró a játékosokra, mint bármilyen más világverseny, akár hazai rangadó, így nem érezte magát 100%-nak, mégis sokat fejlődött, így az ott tapasztaltakat biztosan tudja majd kamatoztatni a Bajnokok Ligájában és a magyar Extra Ligában.

„A csapat jó formában van, magas színvonalat tud hozni, Demeter Lehellel már van tapasztalatuk az első számú európai liga megmérettetésében” -mondta az olimpikon. 

Demeter Lehel a soron következő, magyar elsőosztály, az Extra liga kapcsán elmondta, hogy bár az elmúlt szezon elődöntője és döntője fergetegesre sikerült, hiszen 4-0-ra tudták hozni mindkettőt, évközben ennyire nem volt maximalista a csapat. Az idei szezon kapcsán Petőhöz csatlakozva szintén feladatnak érzi a kupa Pécsre hozatalát, ennek első állomása a szombati Komló elleni mérkőzés.

A BL kapcsán elmondta:

„Erőt ad, hogy saját jogon, erőből vívtuk ki az indulási jogot, de nagyon erősek a csapatok, törekszünk a legjobb teljesítményre.”

Molnár Dávid, a csapat legifjabb játékosa megtiszteltetésként érzi, hogy a csapat hazai és nemzetközi színterén annak tagja lehet.

„Célom, hogy minél magasabb szintre jussak, és a maximumot hozzma ki magamból”-mondta.

Kovács Sebestyén, a PTE PEAC U21-es magyar bajnoka kiemelte, hogy a PEAC és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara mnident megtesz azért, hogy a sport és a tanulás szinergiában álljanak egymással, az ösztöndíjak és lehetőségek pedig segítik őt ebben.

Varga László, az utánpótlás vezetőedzője szerint a Klub kiemelt célja az utánpótlás fejlesztése, amely jelenleg igen jó úton jár, hiszen „középiskolás fiú csapatunk már az nb1-es csapatban is szerepelnek ez évtől. A 12-13 éves lányok pedig már idén indulnak az nb1-ben, egyúttal utánpótlás válogatottak i. -mondta.

 

Szerző: Szabó Ferenc