Danyi Gábor nagypapa lesz

2020. május 15. 15:06 2020. máj. 15. 15:06

A kézilabda legfelső szintjére került a Pécsről elszármazott Danyi Gábor: a Győri Audi ETO KC vezetőedzője és magyar női válogatott szövetségi kapitánya. A világjárvány a sportolóknak nem könnyíti meg az életét, de talán már látjuk az alagút végét. A sikeredzővel beszélgettünk.

A szakembert Pécsett, a Malomvölgyi-tónál kerékpározás közben értük utol. Csillogó, mosolygós szemmel mondta: 2-3 nap múlva nagypapa lesz, Ági lánya egy kislánynak ad életet.

- Hiába dolgozok 9 éve Győrött, pécsinek vallom magam, ritkán vagyok itthon, az még ritkább, hogy biciklizek – kezdte a beszélgetést Danyi Gábor. Amikor a szakmai munkáról kérdeztük, már elkomorult az arca. Erre senki nem számított, ami most van, leáll a világ sportja, erre még gondolni sem lehetett – mondta. Szólt arról is, hogy 7-8 hete minden játékos egyéni edzéssel készül a folytatásra.

"Abban szerencsések vagyunk, hogy a járvány előtt már döntöttünk a 2020-2021-es csapatról. Három új játékos érkezik, nemrég kaptak videót, mely segítségével a Győr játékával ismerkedhettek meg. A már itt játszók rendszeres beszámolnak munkájukról, idegenlégiósokkal, magyarokkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot"

- folytatta. Görbicz Anitáról Danyi elmondta, hogy az új bajnokságban kettős szereposztásban szerepel a Győr csapatában. Anitára játékosként és edzőként is számítanak.

Danyi Gábor Elek Gáborral az FTC edzőjével közösen irányítják a magyar női válogatottat. 

"Tíz napot már dolgoztam együtt Gáborral. Elosztottuk a feladatot, úgy érzem, gördülékenyen zajlottak a válogatott edzések. A koronavírus viszont keresztbe tett a munkánknak. Azt tudom, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség azt szeretné, a járvány után is ebben a felállásban dolgozzunk"

mondta az edző. Megjegyezte, a sok bizonytalanság miatt várható, hogy FINAL4 időpontja szeptember 5-6. lesz, a helyszín továbbra is Budapest.

- Kilenc éve elhagytam a várost, de Pécs sportja továbbra is érdekel – mondta zárszóként Danyi Gábor. - Nem csak azért, mert 15 évig kézilabdaedzőként dolgoztam a Mecsekalján. Szomorúan olvasom és látom, hogy Pécsett hova jutott a kézilabda. Nem tudom elfelejteni a női kosaras ünnepeket, Pécs a sport fellegvára volt.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP