Döntőbe kerültek a PTE-PEAC párbajtőr vívói, a balatonfüredi idényzárón

2022. június 20. 16:21 2022. jún. 20. 16:21

Egy ezüst, egy bronzérem, valamint 6 további döntős helyezést értek el a pécsi vívók a hétvégén rendezett, füredi Olimpici Országos Bajnokságon. Bagoly Benedek több korosztályban is sikerrel küzdött a páston.

Június 13-19. között, Balatonfüreden rendezték meg a négy utánpótlás korosztály, egyéni és csapat Országos Bajnokságát. A pécsi párbajtőrözők számos szép eredményt értek el, melyek közül döntős helyezések is születtek:

A korosztály egyéni versenyében Hesz-Antonovics Dóra tanítványa, Bagoly Benedek bronzérmet nyert, míg Hesz Krisztán tanítványa Nagy-Tószegi Soma hetedik helyen zárt.

Újonc korosztályban sikerült két PEAC-os vívónak is a legjobb nyolc között végeznie.
(Hesz Krisztián, Nagy-Tószegi Soma, Bagoly Benedek, Hesz-Antonovics Dóra)

Bagoly Benedek, Bernhardt Áron, Nagy-Tószegi Soma, Szentpáli Dániel négyes a 17 csapatból szerzett ezüstérmet az újoncok mezőnyében. A verseny során a győri Angels csapatát 45-24-re, a Ludovikát 45-41-re, a Balaton Vívóklubbot 45-41-re győzték le.

A csapatverseny végeztével megtartották a 2021/2022 -es Olimpici versenysorozat eredményhirdetését, amelyen Bagoly Benedek az előző napi jó vívásával megtartotta helyét az összesített ranglistán és második helyezést ért el.
Az újoncok lány mezőnyében a Fodor Bianka, Lippai Diána, Papp Nikolett, Varga Judit alkotta négyes a 7. helyen zárt, a versenyben legyőzték az OVSE-t és a békéscsabaiakat, azonban kikaptak az MTK mindkét csapatától.

A serdülők versenyében a Bagoly Benedek, Kosztor-Nemes Boldizsár, Lippai Máté trió negyedik helyen zárt a 12 csapatból. A pécsi hármas az Angels, majd az óbudai OVSE legyőzésével jutott el a négy közé, ahol sajnos sem a Vasassal, sem a BVSC-vel nem bírt, így végül negyedik helyen zárt.

Bagoly Benedeknek az egy évvel idősebbek között is a döntőbe vívta magát

A lányok közül, Faragó Tamara, Papp Nikoletta, Varga Judit összeállítású csapat könnyedén győzte a le a Tapolcát, azonban a négyközé jutásért egytusos, hosszabbításos vereséget szenvedett a Vasas gárdájától. A helyosztókon a lányok nem csüggedtek és a békéscsabaiakat és a BVSC-t legyőzve megszerezték az ötödik helyet!

A „törpicik” mezőnyében legjobban Marczi Balabán szerepelt, aki döntőbe jutott, ahol végül hetedik helyen zárt, mondta el Hoffbauer Márk PTE-PEAC Vívószakosztály 

vezetője.

 

Szerző: Szabó Ferenc