Döntetlennel búcsúzott a szurkolóktól a bajnokság zárómérkőzésén a PMFC

2022. május 23. 10:39 2022. máj. 23. 10:39

A Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezon utolsó fordulóját játszotta a PMFC, a 38. játéknapon az NB II-es labdarúgó-bajnokságban a Tiszakécskei LC ellen. A PMFC számára igazi mumus a Tiszakécske, amely ellen még nyeretlen a pécsi gárda. A találkozó előtt játszották le a PMFC Öregfiuk és a Magyar Öregfiuk Válogatott mérkőzést.

Gálamérkőzés
Pécs, PMFC Stadion. Vezette: Ábrahám (Vörös, Georgiu)
PMSC Öregfiúk – Magyar Öregfiúk Válogatott 6-3 (1-1)
Gólszerzők.: Gyánó (30.), Tököli (43., 57.), Fehér (49.), Gera (55.), Gálffy (61.) ill. Tököli (13.), Kiss (33.) , Madar (39.)

PMSC Öregfiúk: Sólyom – Kónya, Szabados, Palaczky, Gaál – Lehota, Orlovics, Kulcsár, Vén – Gálffy, Gyánó. Edző: Mészáros Ferenc. Cserék: Bodnár, Márton, Gera, Tököli, Fehér, Herbert, Tomka, Kovács.

Magyar Öregfiúk Válogatott: Vida – Fehér, Márton, Nyilas, Madar – Pisont, Rósa – Tököli, Gera, Waltner – Wukovics. Szövetségi kapitány: Gellei Imre. Cserék: Kiss, Szabó, Horváth, Egressy, Sipos.

A PMFC és a Tiszakécske csapatainak közös történelme során ötször – ebből 3-szor a másodosztályban, 2-szer a harmadik vonalban – találkozott egymással. A Tiszakécskével legutóbb idegenben játszott a Pécs ötgólos mérkőzést, végül a házigazda együttes nyert 3-2-re, így van miért visszavágni. A Tiszakécskei LC az eddig lejátszott 37 forduló alatt 41 pontot szerzett – 12 győzelem, 5 döntetlen és 20 vereség a mérlege –, így jelenleg a tabella 14. helyén áll.

Pécsi támadással kezdődött a mérkőzés, hazai összjáték, többen is megcélozhatták a kaput, köztük Futó is, majd, Geiger lövése egy vendég védőről a mezőnybe pattant. A 4. percben Adamcsek a 16-on belül kapott egy labdát, majd a jobb alsó sarokba továbbította, 1-0. A folytatásban előszór Nikitscher majd a másik oldalon Oláh kapott sárga lapot lerántásért. A 23. percben Nikitscher megsérült, helyére Grabant érkezett.

A kapuk nem forognak veszélyben, inkább egymással foglalkoznak a játékosok, a 28. percben erdei hátulról akasztott PMFC játékos, sárga lap járt érte. A 34. percben Vas László hazai vezetőedző is besárgult.

A második félidő elején mindkét együttes cserélt. A PMFC és a Tiszakécske próbálta a támadósort frissíteni. A 80 és a 81. percben három hazai játékos is sárgalapot kapott, Rácz, Futó, Preklet. A 82. percben furcsa gólt kapott a PMFC. A labda a levegőben vándorolt, majd Kalmár Ferenchez került. Az egyedüli vendég csatár mellel juttatta a labdát Bukrán kapujába, 1-1. A végjátékban a vendégek sem akartak lemaradni a sárga lap gyűjtésből, a játékvezető Lovasnak és Kiprichnek is felmutatta. Beliczky a vendégcsapat játékosa a hosszabbításban gólt szerezhetett volna, de a fejese a felső lécről pattant a mezőnybe, a mérkőzés 1-gy1-gyel zárult.

A másik Baranya megyei csapat a Szentlőrinc, Kecskeméten 7-2-es vereséggel zárta a találkozót.

 

 

Edzői értékelések:


Vas László PMFC vezetőedzője: – Ez a mérkőzés hűen tükrözte az egész idényt. Megdolgoztunk ugyan a győzelemért, de néhány fegyelmezetlenség miatt nem sikerült megszerezni. Wernischek Tamás korai kiválása miatt szerkezeti váltásra is szükségünk volt.

Visinka Ede Tiszakécske vezetőedzője: – Örülünk a pontnak, sokat tettünk érte. A korai hazai vezetés után sok volt pécsi labdaszerzés, de mindent megtettünk a győzelemért is. A bennmaradást bravúrként könyvelhettük el.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Fotó: PMFC Facebook