Döntetlennel zárult a PMFC Budaörs mérkőzés

2021. augusztus 16. 14:14 2021. aug. 16. 14:14

A bajnoki nyitányon a Budaörs Kecskeméten győzött. Otthonában a Szolnok ellen kikapott. A PMFC első hazai mérkőzésén vereséggel zárt, idegenben pedig egy döntetlenre futotta. A szurkolók a 2021-2022 évi NB II-es bajnokság harmadik fordulójában rossz nyitány után joggal javítást vártak. Továbbra is győzelem nélkül sereghajtó a második vonalban a PMFC.

A PMFC labdarúgócsapata a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában a Budaörs együttesét látta vendégül vasárnap este hét órától, a PMFC Stadionban. A pécsi játékosok közül Károly Bálint továbbra is térdsérüléssel bajlódott. Nemanja Ivanovicra alkartörése miatt vár hosszabb kihagyás, Tihanyi Olivér szintén kisebb sérülés miatt nem bevethető, míg Preklet Csaba korábbi három mérkőzésre szóló eltiltását tölti, s ezért nem léphetett pályára a fővárosiak elleni hazai bajnokin 

A másik oldalon a Budafok csapatánál a Pécsről igazolt Batizi Pócsi Balázstól támadó játékára számítottak. A 29 éves labdarúgó a felkészülés elején megsérült így a bizonyításra még várni kel a támadónak és az új csapatának is.

Fontos, hogy megtaláljuk önmagunkat és saját játékunkat, továbbá az, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. A Budaörs egy attraktív, támadó futballt játszó együttes, akik sok gólos mérkőzésekre törekszenek, melyekből hol szerencsésebben, hol szerencsétlenebbül jönnek ki. Mindentől függetlenül nekünk nem lehet más a célunk, mind a három pont itthon tartása, mondta a PMFC vezető edzője Vas László, a csapat honlapján.

 

A mérkőzés elején Németh és Rácz célozta meg a Budaörs kapuját, ám a lövések elkerülték a kaput.  Az 5. percben Rácz László és Menyhárt Attila fejelt össze. Menyhárt a Budaörs játékosát kötéssel a fején Márkus Tibor edző lecserélte. Hamar előkerült a sárga lap, Farkas Tibor játékvezetőtől.  Zsidai akasztotta Adamcseket a 12. percben.  A Budaörs a 17 perc közelében három szögletet is rúgott. Helesfayt a harmadik dolgoztatta meg. A 26. percben Futó tizenhatoson belül rossz helyre passzolt. Balázs Zsolt jó helyen tartózkodott és 10 méterről középre, léc alá vágta a labdát, 0-1. A 30. percben pécsi játékos Adamcsek kapott sárga lapot, Kékesit könyökölte le. A végjátékban Marques-Airosa, Hegedüs és Veszélyeztetett a vendég kaput. Az utóbbi a kapufát is eltalálta, de Dala minden lövésnél helyén volt.

A második félidő elején az NB I-ben megfordult Petneházi nagy erővel a bal kapufát találta el, egy 16 méterről leadott szabadrúgással. A 63. percben Kónya lerántotta büntető területen belül Balázs Zsoltot. Piros lap és 11-es. A PMFC edzője Vas László reklamált, ő is piros lapot kapott. Balázs Zsolt büntetőjét a pécsi kapu Helesfay a bal alsó sarokból tornászta szögletre. A 79. percben Rácz Lászlóhoz került egy hosszú partdobás. A védősorból előmerészkedő játékos látványos gólt rúgott a Budaörs kapujába, 1-1. A mérkőzés záróperceiben a létszám hiányos PMFC kapusának Helesfay Donát tudására volt nagy szükség., hogy a vendégek ne vigyék el a bajnoki 3 pontot. 

 

 

 

A másik NB II-es Baranya megyei labdarúgó csapat a Szentlőrinc is vasárnap játszott. Hajagosék a Győri ETO otthonába látogattak. Remek teljesítményt nyújtottak a vendégek és 1-1-el zárták a 90 percet.

Az NB III-ban is a 3. fordulót játszották vasárnap a csapatok.

A Kozármisleny Dunaújvárosban 1–1es döntetlent ért el. A Mohács Ceglédről 4-2-es vereséggel érkezik haza a Duna partra.

Vasárnap 1augusztus 15-én elrajtolt a Baranya megyei labdarúgó bajnokság is. A pécsi csapatok utaztak. A PVSK, Kétújfaluban nyert 4-0 ra, a PEAC Szigetváron- 6-0-ra.


Szerző: Szabó Ferenc