Döntetlent hozott a vasárnap a Stadion utcába

2020. augusztus 23. 23:03 2020. aug. 23. 23:03

A Békéscsaba 1912 Előre volt a vendége a PMFC csapatának vasárnap este Pécsen, ám a találkozó végül döntetlennel zárult.

A mérkőzésen a hazaiak birtokolták többet a labdát, ám a gólszerzési lehetőséget egymás után rontották el a fiúk, és bár a 11-es vonaláig remekül cseleztek és passzoltak, onnantól elfogyott a tudomány, a labda a kapu fölé, vagy mellé szállt. Olyan is előfordult, hogy lövés helyett hazaadás lett inkább a megoldás. A meccs végeredménye 0-0 lett, a találkozóra Ruzsa Csaba alpolgármester is kilátogatott.

A meccs eleje - Fotó: Pécsi STOP
Döntetlen lett a vége - Fotó: Pécsi STOP

A mérkőzés 20. percében a közel 3500 néző egyperces tapssal emlékezett meg egy nemrég elhunyt törzsszurkoló-társukról. A PMFC B-közép a csapat 70 éves fennállásáról is megemlékezett, mint ismert, a klub 70 éve Pécsi Dózsa néven alakult, aztán lett Munkás (PMSC), mostanra PMFC a név.

Csak a Munkás - Fotó: Pécsi STOP

A békéscsabaiak vezetőedzője, Schindler Szabolcs a következőket mondta el a meccsről:

"A Pécs egy tradicionálisan nagy klub, amelyre véleményem szerint nagyon nagy szüksége van a magyar focinak. A pécsi klubot is kizárták annak idején, mint a Kecskemétet - tehát nem a játékosokon múlott, hogy visszasorolták őket. Én személy szerint nagyon örülök, hogy a Pécs visszakerült a magyar futballtérképre. 

Hazai pályán dominálnak, amely látható volt az elsp mérkőzésükön, hiszen a Dorogot fölényesen győzték le. Kulturált focit mutattak be a Nyíregyháza ellen is, összességében jól játszottak, de kimaradt rengeteg lehetőségük. Így volt ez vasárnap este is. Mi az utolsó negyedórában próbáltunk igazi tudásunk szerint játszani. Szurkolóknak köszönöm, hogy vállalták a hosszú utazást. Véleményem szerint a Pécs egy stabil, erős csapat a másodosztályban."

Schindler Szabolcs - Fotó: Pécsi STOP

 

Vas László, a PMFC vezetőedzője az értékelést azzal kezdte, hogy ebben a mérkőzésben több volt. A munkát látta a meccsben, a hozzáállással elégedett volt, és az is jó, hogy döntetlenre hozták a mérkőzést. A tréner szerint a Békéscsabának gólhelyzete sem volt. A védelem kezd összeállni, de előre a játéknak pontosabbnak kell lennie - tette hozzá.

Vas László - Fotó: Pécsi STOP

A Szentlőrinc vasárnap az NB II legjobb gólarányával és legtöbb pontjával rendelkező FC Ajka otthonában kapott ki 4-0-ra a hazaiak csapatától, emiatt a lőrinci együttes kezd eljjebb csúszni a középmezőnyből.

Az NB III Közép csoportjában vitézkedő Kozármisleny 2-0-ra kapott ki otthon a vendég Dabas együttesétől. 

A jövő héten a PMFC a Csákvárral küzd majd, a Szentlőrinc a Kaposvárt fogadja, a Kozármisleny pedig Dunaújvárosba utazik majd.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Címlapkép: Pécsi STOP/Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP