Edzőcsere a PVSK labdarúgóinál

2022. november 16. 17:43 2022. nov. 16. 17:43

Edzőt váltottak a megye első osztályban szereplő PVSK labdarúgó csapatánál. A PMFC egykori vezetőedzőjét, Mink Olivért, a válogatottban öt alkalommal magyar mezt felhúzó Toma Árpád váltotta. Az utód tréner 312 alkalommal az NB I-ben is pályára lépett pécsi színekben.

Rutinos edzőt, rutinos edző váltotta a PVSK labdarúgó csapatában.

- Ceglédről érkeztél haza. Évekig dolgoztál edzőként távol a családtól. Miért döntöttél a PVSK mellett, mert úgy tudom már több csapat is hívott közelebb Baranyához - kérdeztem január elején Mink Olivért.

- Közös megegyezéssel jöttem el az NB III-as Ceglédtől. Sokat voltam távol a családtól, ami egy idő után megviseli az embert. A PVSK részéről Czerpán István elnök úr keresett meg, aki felvázolt egy számomra kedvező jövő képet, ami után nem volt nehéz megegyezni. Hozzá teszem a PVSK-ban voltam igazolt labdarúgó is. és korábban még az NB III-ban vezető edző, így több szempontból is vonzó volt a lehetőség. A PVSK számomra mindig is több mint a megyei csapat. Ez egy nagy múltú patinás egyesület, válaszolta Mink 2022. január elején. A tréner közel egy évig dolgozhatott elképzelései szerint. A legutóbbi bajnoki mérkőzésen, szombaton Toma Árpád ült a kispadon a PEAC II ellen.

A PVSK internetes oldalán olvashatjuk, hogy Tomát Czerpán Isván, a PVSK elnőke kérte fel a munkára:

Természetesen a közeg nem ismeretlen, hiszen Kósa Sanyival már dolgoztunk együtt, és jelenleg is abszolút képben vagyok. - kezdte Toma Árpád, majd így folytatta. - Czerpán István elnök úr megkeresett, és én szívesen segítek, ha tudok. A körülményeket ismerem, a játékosok többségét is. Ismerem a viszonyokat a bajnokságot illetően is. Az erőnléte, és a közösségi szelleme is nagyon jó a csapatnak, én egy pici önbizalom hiányt látok a fiúknál, ezen változtatni kell. A bajnokságban még sok mérkőzés hiányzik, ezek lejátszása után lehet majd értékelni az őszi teljesítményt. Az biztos, nem túl rózsás a helyzetünk.

Három mérkőzésre vállaltam a felkérést, és mindhármat, természetesen a szombati találkozót is beleértve, meg kell nyerni ahhoz, hogy a tavaszi folytatásban reális esély legyen a jobb szereplésre - fejezte be Toma Árpád.

Az új edző sikerrel vette az első akadályt, a PEAC II csaptát 2-0 ra verték.

A mérkőzés után értékelte is a csapata teljesítményét:

A győzelem volt a legfontosabb, sikerült. A játék nem volt sziporkázó, de mindenki megtette amit kértem tőle. Fegyelmezettek voltak a játékosok taktikailag és egyénileg is. A fiatalokkal maximálisan elégedett voltam, remélhetőleg a későbbiekben egyre több lehetőséget kapnak majd. Úgy gondolom megérdemelt volt a győzelmünk, elégedett vagyok, remélem a további két mérkőzésen is hasonlóan sikeresek leszünk.

 

Szerző: Szabó Ferenc