Edzőt vált a Komló: Nem maradt hiányérzet Kilvinger Bálintban

2023. március 9. 11:42 2023. márc. 9. 11:42

Nehéz döntésre jutott a Sport36-Komló NB I.-es férfikézilabda-csapatának vezetése, illetve a vezetőedző Kilvinger Bálint. A Bányász nem a 7 éve az együttest vezető trénerrel fejezi be az idényt.

Hét évet követően jön változás a Komló vezetésében, hiszen a jövőben már nem Kilvinger Bálint vezényli ki a csapatot a parkettre.

A tréner 2016-ban a montenegrói Ratko Djurkovicstól vette át a gárda irányítását, s egy sikeres időszakot kezdett meg. Nem csak, hogy végig az élvonalban szerepelt a csapat, a nemzetközi porondra is kilépett, sőt, 2018-ban a Ligakupa fináléját követően Jerkovicsék emelhették a magasba trófea híján az öklüket. A bajnokságban két 8., egy 5., két 9. és egy 7. helyezés fűződik a nevéhez, idén azonban a vártnál rosszabbul szerepel a gárda, a 11. pozícióban várja a folytatást 15 mérkőzést követően.

– Ez egy roppant nehéz döntés volt, mert nagyon sok időt töltöttem el a komlói kispadon – árulta el érdeklődésünkre Kilvinger Bálint. – Itt kaptam meg a lehetőséget, hogy NB I.-es edző lehessek. Úgy érzem, ezt meg is tudtam ugrani. A jelenlegi helyzetben egy másik edző talán olyan impulzust tud adni a csapatnak, amire szüksége van. Megpróbáltam mindent, hiányérzetem nincsen! Most volt egy olyan utolsó lehetőség, hogy ezt meg tudjuk lépni.

A klub a váltásról való közleményében azt is jelezte, szeretné, ha a szakvezető a jövőben is a klub berkein belül dolgozna.

– Erre később fogunk visszatérni, még átgondolom, mi az, amiben tudok segíteni – fogalmazott az ügyben a szakember. – Ha olyan kihívás érkezik, akkor lehet azt választom, mert szívesen dolgoznék tovább felnőtt csapat kispadján. Ez az alapvető célom. Ha nincs erre lehetőségem, az utánpótlásban el tudom képzelni magam, szeretek a gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozni. Most lesz időm, hogy ez letisztázódjon bennem minden, illetve majd eldől, hol és milyen feladatot szán nekem az élet.

Most még a búcsú pillanatait éli a klub, de már az új vezetőedzőt is megnevezte, aki Marosán György lett.

– 2016 tavaszán egy percig sem gondolkodtam, tudtam ő lesz a jó megoldás – jelezte már a klub felületein Szigeti Szabolcs ügyvezető a váltás után. – Ekkor már több éve dolgoztunk együtt. Sokan kételkedve fogadták, de a csapat mögé állt és a klub legsikeresebb, legeredményesebb hét éve következett. Hét évig magas színvonalon, teljes odaadással, rendkívül felkészülve végezte minden nap a munkát. Rengeteg időt töltöttünk együtt, aludtunk egy szobában, utaztunk, repültünk. Ezt a hét évet tőlünk senki nem tudja elvenni. Nem elköszönök, hanem megköszönök mindent

 Mint arról már írtunk, közös megegyezéssel távozik posztjáról Kilvinger Bálint, a Sport36 NBI-es kézilabdacsapatának vezetőedzője. Utódja Marosán György lett, aki már hétfőn délelőtt edzést vezényelt Grünfelderéknek. Fotó: Péter Szabó Zoltán

Gyorsan megtalálta a klubvezetés Kilvinger Bálint utódját a kispadra. A Budai Farkasok elleni szombati mérkőzésre már a 33 éves Marosán György készíti fel a kék-fehéreket.

A legutóbb Szombathelyen állomásozó szakember – a Komlón ikonként tisztelt – Skaliczki Lászlót tartja edzői példaképének. Nem ismeretlen számára a komlói kézilabdás közeg.

„Nagy izgalommal készülök az itteni munkára. Többször is jártam vendégként mérkőzést nézni Komlón, és magával ragadott az a hangulat, atmoszféra, amit ebben a csarnokban tapasztaltam. Vallom, hogy inkább legyen tíz szurkoló, mint ezer néző. Komlón a szurkolásra ez hatványozottan igaz” – idézte fel komlói élményeit a fiatal edző.

Hozzátette: „már nagyon várom, hogy az első mérkőzésen ezt az élményt, ezt a hangulatot átéljem. Tudom, az felelősséggel is jár, hogy ilyen közegben dolgozhatok. Ugyanakkor ígérhetem, hogy mindent meg fogok tenni a siker érdekében. Azt nem ígérem, hogy minden lövésünk gól lesz, hogy minden védekezésünk sikeres lesz, hiszen nem én vagyok a világ legjobb edzője, de a világon senki nem akar nálam jobban győzni. Ezt szeretném látni a csapattól is a pályán, hogy győzni akarásban a világ legjobbjai legyünk. Bízom benne, hogy nagyon sok közös sikert fogunk elérni itt Komlón.”

Marosán György 13 éves pályafutást tudhat maga mögött. Eddig kizárólag női csapatoknál dolgozott. Makón kezdte az edzői munkát, majd Szegeden, Kecskeméten és legutóbb Szombathelyen ült kispadon. Háromszor nyert NBI/B-s bajnoki címet, valamint 120-130 NBI-es mérkőzésen vezényelte aktuális csapatát.

 


Szerző: Szabó Ferenc