Egy büntető és egy szabadrúgás döntött a PMFC-Szentlőrinc találkozón

2020. augusztus 30. 23:13 2020. aug. 30. 23:13

Jelentős szurkolói érdeklődés mellett rendezték az NB II-es labdarúgó bajnokság 7. fordulójában a PMFC-Szentlőrinc mérkőzést augusztus 30-án este. Az izgalom nem maradt el, volt 11-es, kiállítás és szabadrúgásgól is, szép játékot, szép akciókat azonban nem nagyon látott a nézősereg.

Vasárnap délelőtt Pécsett többen arról beszéltek, hogy elmarad az esti PMFC-Szentlőrinc bajnoki mérkőzés, mert az érdekelt gárdából valaki koronavírusos lett. Kiderült, hogy nem egy légből kapott hír kezdett terjengni a Mecsekalján.

Amint arról lapunk is beszámolt, a PMFC egy közleményt adott ki, melyben azt írták, a klub is érintetté vált a koronavírus kapcsán, ezért az ÁNTSZ-szel, illetve a megfelelő hatóságokkal közösen kontaktkutatást végezte.

A negatív Covid-19 teszteket követően a szakhatóságokkal együtt arra az álláspontra jutott a csapat, hogy nem fújják le a meccset. Kérték ugyanakkor, hogy mindenki vigyázzon magára, mellőzzék a játékosokkal való érintkezést. Azt is megjegyezték, hogy szeptember 1-től a játékosok és az alkalmazottak védelme érdekében fokozott intézkedéseket vezetnek be a Stadion utcai klubházban, illetve a további sportlétesítményeiben.

Fotó: Szabó Ferenc

A PMFC sajtófőnökétől, Vereby-Csethe Bencétől megtudtuk, hogy a játékosok és a technikai stáb tagjai is találkoztak egy pécsváradi játékossal, aki igazoltan pozitív eredményt produkált. A sajtófőnök elmondta, minden érintettet teszteltek, mindenki eredménye negatív lett. Ha nem így történt volna, a megyei rangadót nem rendezték volna meg. Azt is megtudtuk, hogy a szűrések rendszeresek lesznek a csapat játékosainál és más munkatársaknál is.

Meg kell ugyanakkor jegyezni, hogy a szurkolók között sétálva egy személyen láttunk arcmaszkot, a másfél méteres szociális távolság tartására a látottak szerint kevesen adtak. A biztonsági kamerák viszont dolgoztak, és rengeteg volt a rendőr a helyszínen.

Fotó: Szabó Ferenc

Az első gólt Grabant rúgta 11-esből-ből a 41. percben, megszerezve a vezetést a PMFC-nek. A jogos büntetőt a pécsiek egy kezezés miatt kapták. A gólszerző Grabant nem tudta végigjátszani a meccset, a 61. percben megkapta második sárgáját.

A végjáték izgalmas lett. Egy kakaskodás után a játékvezető a szentlőrinci Lehoczkynak mutatta fel a piros lapot. A hosszabbításban, a 91. percben 20 méterről szabadrúgásból Adamcsek talált a vendégek hálójába, beállítva 2-0-ás végeredményt.

A mérkőzés után Marián Sluka, a Szentlőrinc vezetőedzője elmondta, sajnos rosszkor kapták a gólt, ráadásul vitatott helyzetben. Úgy látta, hogy a második félidőben sem játszottak jól, mérges is volt a csapatra, szerinte kiállításnak náluk nem szabad előfordulni. A mester gratulált a PMFC-nek a győzelemhez.

Fotó: Szabó Ferenc

Vas László, a PMFC vezetőedzője értékelésében kiemelte, nagyon erőltettet menet volt az elmúlt időszak, egy hónap alatt hét mérkőzést játszottak. Úgy látja, nem a játékkal nyerték meg a mérkőzést, tiszta fej kellett hozzá és szív. Elmondta, játékukkal nem tudták elkápráztatni népes szurkolótáborukat, de a győzelemnek örült.

Fotó: Szabó Ferenc

A magyar labdarúgó válogatott szereplése miatt az NB I mellett az NB II-es bajnokságban is szünet lesz, legközelebb bajnoki mérkőzésen szeptember 13-án lépnek pályára a másodosztályú csapatok. A PMFC Szombathelyre utazik, a Szentlőrinc ideiglenes otthonában, Kozármislenyben fogadja a Soroksár csapatát. Az együttesekre rá is férhet egy könnyebb időszak, mert 30 nap alatt hét fordulót teljesítettek.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP