Egy ponttal távozott a PMFC csapata Békéscsabáról

2021. február 14. 17:35 2021. feb. 14. 17:35

A PMFC NB II-es labdarúgó csapata vasárnap a Békéscsaba otthonában lépett pályára bajnoki mérkőzésen. A két együttes egymás elleni mérlegét vizsgálva, Békéscsaba felé billen a mérleg nyelve. Az 1974 óta lejátszott 44 első osztályú meccsből 20 alkalommal a pécsiek, 15-ször a lila-fehérek győztek, 9-szer pedig döntetlen született. A másodosztályban mindössze háromszor találkoztak a felek és ebben az osztályban is egyszer a baranyaiak tudtak győzni, a másik két alkalommal pedig pontosztozkodásra került sor.

– A hazai mérkőzésből kiindulva egy masszív, stabil csapatnak tartom a Békéscsabát, amely a vírushelyzet miatt komoly problémákon ment keresztül. Úgy néz ki, az edzőváltás óta ebből is megtalálták a kiutat, az új edző személyével pedig egy jó stílusú és gólra törő futballt próbálnak játszani. Nehéz meccsre számítok ellenük, vasárnap valószínűleg mindkét csapatnak meg kell küzdenie a külső, időjárás okozta körülményekkel. Véleményem szerint, amelyik együttes jobban tud ehhez alkalmazkodni, könnyebben tudja a maga javára fordítani a találkozót, mondta Vas a mérkőzés előtt a Békéscsabaiak internetes oldalán.

 

A PMFC közel azonos összeállításban lépett pályára Csabán, mint egy hete otthonában a Kazincbarcika ellen.  Sági Milán helyett Króner Martin lépett pályára. Járatják a labdát a csapatok. A kaput a 10. perc közelében célozták meg a hazaiak. Jobb oldalon Horváth-Nagy adogat. Az utóbbi Szabó Péterhez továbbítja a labdát, aki kapásból a bal alsó sarokba bombáz, 1-0. A PMFC gyorsan szeretne egyenlíteni, beszorítják a hazaiakat. Szögletek, szabadrúgások a Békéscsaba 16-osának közeléből. A vendéglátók a pécsi próbálkozásokat rendre hárítják.

A hazaiak mestere Preisinger Sándor a két szélső hátvédét megcserélte. Később kiderült (25. perc) továbbra is a PMFC maradt támadásba. A 25. percben az első sárgát kiosztotta a játékvezető, Pauditsnak, aki akadályozta a pécsiek szabadrúgás elvégzését. A folyamatos pécsi támadás eredményeként a 20. percben Óvári az üresen álló Grabanthoz továbbított, aki 10 méterről a kapu közepébe rúgta a labdát 1-1. Grabant a 38. percben egyedül maradt a 16-on belül a labdával.  Lövése a kapusban akadt el. Óriási helyzet volt.  A 41. percben ismét hazai játékos sárgult be, mivel Kitl, Grabantot rántotta vissza. A 45. percben Horváth Péter adott munkát Helesfay Donátnak. A pécsi portás könnyedén fogta a játékszert.

A második félidő labdacserével kezdődött, meghibásodott a játékszer. A cseréhez időre volt szükség. Labdaszedők a koronavírus járvány miatt hiányoztak. A labda a kispadtól érkezett. A 47. perben vezetést szerezhetett volna PMFC, de Preklet lesről talált a hálóba. A mérkőzésen az első cserét hazai oldalon végezték, ennek ellenére a PMFC marad támadásba, csak a gól hiányzott. Az 55. percben újabb vendég helyzet, Bartha a földbe rúgott. Futó, a pécsi csapatkapitány 59. percben fölé bombázott. A hazaiak időnként keményen védekeznek, újabb sárga 60. percben, Styecz kapta. Első pécsi sárga szintén a 60. percben, Katona kapta lökésért. A 61. percben Paudits kézzel ért a labdához sárgalap. Ez volt számára a második, így a pirosat is megkapta és elhagyta a pályát. A hazaiak vezetőedzője is besárgult. A PMFC nem akart lemaradni a sárgalapos gyűjteményből, a színes kártyát Rácz is megkapta a 72. percben. A 77. percben is pécsi játékos, Tihanyi gyűjtötte be a sárgalapot. A találkozó hajrájában egy kapuzott a Pécs, de gólt nem tudtak rúgni Óváriék. Így egy ponttal utazhatott haza a pécsi gárda.

Szerző: Szabó Ferenc