Egyenlített a PVSK az NKA Pécs ellen

2023. május 21. 10:58 2023. máj. 21. 10:58

Három napja vette kezdetét a férfi kosárlabda bajnokság NB I.B Piros csoportjában a bajnoki döntő az NKA Pécs-PVSK-VEOLIA között. A mérkőzés elején még a PVSK vezetett az NKA ellen, a nagyszünetben is szoros volt az eredmény, a harmadik negyed gyenge játéka megpecsételte a párducok sorsát, így vereséggel kezdték a bajnoki döntőt. Szombat este, a Szamosi Nándor sportcsarnokban, a Verseny utcában, a második találkozón mindkét csapat győzelemre készült.

PVSK-VEOLIA- NKA PÉCS 67-58

 

(18-18, 10-7, 27-11, 12-22)

 

Türelem és alázat, ez volt a tervünk szerdán, és az első félidőben jól is működött – mondta a PVSK vezetőedzője, Szrecsko Szekulovics. – A harmadik negyed volt kritikus számukra, ott nagyon gyengék voltak. Itt nem elég 15-20 percig türelmesnek lenni és koncentrálni, az elejétől a végéig kell tartani ugyanazt a szintet. Szerdán semmi sem működött. Gyenge napot fogtak ki, a hárompontos dobásaik nem ültek, Harlernek sem ment a játék és nem volt senki, aki a hátára tudta volna venni a csapatot. Itt a döntőben teljesen mindegy, hogy egy ponttal nyersz, vagy harminccal, mint ahogyan egy szoros vagy egy sima vereség is ugyanannyit ér. Most egy dolog lebeg a szemük előtt, hogy szombaton megvédjék a saját pályát a verességtől.

A mérkőzés előtt az NKA mestere, Ivica Mavrenski elmondta, hogy természetesen nagyon örült annak, hogy hazai pályán nyerni tudtak, és így 1-0-ra vezettek. Azt is mondta, hogy az első meccset azonnal el is kell felejteni, mert a különbség nem tükrözi a realitást. Biztos benne, hogy a második összecsapás teljesen más lesz, abszolút nem lehet tudni előre, hogy mi fog történni, mi lesz a forgatókönyv. Az ellenfél nem fogja feladni, ez száz százalék, ki fog valamit találni ellenük. A tréner arról is beszélt, hogy nehéz mérkőzés elé néznek. Arra nagyon kell figyelniük, hogy ne ismétlődhessen meg az, ami a szerdai megmérettetés elején, amikor sok támadó lepattanót engedélyeztek a PVSK-nak, és sok volt az eladott labda is.

A mérkőzés nyitányán nagy iramban kezdtek a vendégek. Sorra eredményesen dobtak kosárra. A 3. perc végén 0-9 az eredményjelzőn. A PVSK távolról kísérletezett, a dobások nem estek a zsákba. Az NKA keményez védekezett, remekül szedte a lepattanókat, negyed végére 18-18.

A második negyedben mindkét együttes a távoli dobásokat erőltette, Harler egy hajszállal eredményesebb volt, mint Meleg Gergő. A vendéglátóknak a nagy szünet kezdetéig sikerült vezetést szerezni, 28-25.

A szünet a PVSK számára sikerült jobban. Németh és a többiek megtalálták az NKA elleni játékot. Németh a harmadik negyedben remekül dobta a triplákat és ennek köszönhetően sikerült jelentős előnyt szerezni az NKA ellen 30 perc alatt, 55-36.

A zárónegyedben a PVSK szurkolókat riogatták Bíró Olivérék. Elkezdett felzárkózni az NKA Pécs csapata, annak ellenére, hogy kipontozódott a legeredményesebb játékosuk Meleg Gergő. Az izgalmas végjáték a PVSK-VEOLKIA sikerét hozta, így a három győzelemig tartó párharc 1-1-re áll.

 

 

 

A bajnoki döntő programja

Első mérkőzés: NKA Pécs–PVSK-Veolia (május 17., szerda, 90-74

Második mérkőzés: PVSK-Veolia–NKA Pécs (május 20., szombat, 67-58

Harmadik mérkőzés: NKA Pécs–PVSK-Veolia (május 23., kedd, 19.00)

Negyedik mérkőzés (ha szükséges): PVSK-Veolia–NKA Pécs (május 26., péntek, 18.00)

Ötödik mérkőzés (ha szükséges): NKA Pécs–PVSK-Veolia (május 28., vasárnap, 19.00)