Eldőlt az ezüstérem sorsa, Pécsvárad végzett a megyei labdarúgó bajnokság második helyén

2021. május 31. 20:40 2021. máj. 31. 20:40

Befejeződött a Baranya megyei labdarúgó bajnokság. Ahogy megírtuk a Mohács együttese már hetekkel ezelőtt kiváló teljesítménye alapján bebiztosította a bajnoki aranyérmét. A második és a harmadik helyen továbbra is nagy harc volt. Pécsvárad és a Villány csapata 58-58 ponttal rendelkezett. Vasárnap mindkét együttes nyert, jobb gólaránnyal a Pécsvárad került a második helyre.

A Pécsvárad sikeres támadósorral játszik, 27 mérkőzésen 110 gólt rúgtak, legtöbbet a Baranya megyei bajnokságban. Edzőjüket Varga Lászlót dicsérheti, hogy a csapatban nincs gólgyáros. A 110 gólt 15-en rúgták. A Pécsvárad legeredményesebb játékosa Tóth Adrián, aki jelenlegi városában kezdte a labdarúgást. Írhatjuk, hogy 34 évesen csapata saját nevelésű játékosa. Közel 20 éves pályafutása alatt Komló és Szentlőrinc színeiben lépett pályára rövidebb ideig. Érdekességnek számít, hogy négyen rúgtak 10 gólnál többet. A jelentős többség 1-9 között talált a hálóba. A kapott 20 gól a bajnok Mohács teljesítménye után következik. A 2020–2021 év bajnoka a Duna parti gárda tudott egyedül 3 gólt rúgni a pécsváradiak hálójába. A Pécsváradi együttest erősíti Wittrédi Dávid a PMFC csapatának egykori erőssége. A Pécsvárad vasárnap Pécsre utazik a PEAC-hoz. Tétje a mérkőzésnek csak a Pécsvárad számára volt. Az egyetemisták a 6. helyről nem tudtak elkerülni. A Pécsváradiak számára a találkozó bronz vagy az ezüstéremről szólt. Jobb gólaránnyal ezüst rmet szerezték meg Wittrédiek, akit a mérkőzésen ünnepélyesen búcsúztattak. Az irányító játékos befejezte az aktív labdarúgást.  .

 

A Villány sok kicsi, és sok nagy győzelemmel közeledik a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság zárásáshoz. Több 7-0 és 1-0 birtokában foglalják el a harmadik helyett a Baranya megyei labdarúgó bajnokág első osztályában, a záróforduló előtt. Villányban Havasi Dániel személyébe van egy gólzsák. A csapat rúgott 81 góljából, Dani harminckettőt rúgott. A játékos sok tapasztalatot szerezhetett a PMFC U 12-es korosztályától át a további 14 csapatnál ahol megfordult. Akármerre járt, ott ontotta a gólokat. Az MLSZ információs oldalán találtuk, hogy például Felcsúton, 2012-2013-as bajnoki idényében 73 gólt rúgott. 2014-2015 évi bajnokságban, a VIDEOTON színeiben, 30 alkalommal talált az ellenfél hálójába. Havasi mellett kevesen rúgtak gólt, ez még 8 játékosnak sikerült 29. mérkőzésen.

Az „őszi” Villány a Mohács elleni mérkőzést 1-0-ra elveszítette. Vasárnap az otthonában lehetősége lehet a javításra, de a papírforma nem ezt ígéri. A Duna parti gárda feltételezhető, hogy győzelemmel akarja zárni a zárómérkőzését. Nagy meglepetésre, vasárnapra Mohács a bajnokságzáró fordulójában gyűjtötte be első vereségét.

Mohács bajnokként az elkövetkező napokban tudja meg, hogy kivel játssza az osztályozót, az NB III-as bajnokságban való részvételért.


Szerző: Szabó Ferenc