Elhagyja Pécset a PEAC és a PINKK

2020. február 14. 15:33 2020. feb. 14. 15:33

Előző bajnoki fordulóban az NB 1-es női kosárlabda-bajnokságban a PEAC-Pécs és a PINKK-Pécsi 424 30 perc játékidő után győzelemre állt, a PEAC a CSATA ellen 55-52-re, a PINKK a VASAS ellen 60-57-re vezetett. A negyedik negyed mintkét együttes számára a találkozó fordítását jelentette, és vereséggel érkeztek haza csapatok. Szombaton újra idegenbe utaznak, és javíthatnak a mérlegükön.

A PEAC-Pécs női kosárlabda csapata szombaton este 18 órakor a VBW CEKK Cegléd otthonában lép pályára. A vendéglátó csapat a bajnokságban egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a PEAC. A Cegléd hét, a Pécs nyolc győzelemmel állnak a tabellán, mindkét csapat célja, hogy a rájátszási helyett kiharcoljon. Vendég győzelem esetén a pécsi egyetemisták megerősítik helyüket az 1-8 között, a Cegléd veszélyes zónába kerülhet. 

A mecsekaljai együttes játékosa, Sánta Petra a csapat honlapján arról beszélt, hogy Pécsett győzelmet gyűjtöttek be a szombati ellenfelük ellen. A mezőny besűrűsödött, nincs olyan mérkőzés, hogy papírforma. A Cegléd otthonában nagyon veszélyes, 120 százalékot kell nyújtani, ha győzni akarnak.

A PINKK-Pécsi 424 NB 1-es női kosárlabda csapata több mérkőzésen a harmincadik percben is vezetésre állt. A záró negyedben a lányok ereje elfogyott, és fordított az ellenfél. Igy volt ez legutóbb a Vasas ellen is, de ugyanezt írhatjuk több mérkőzésről is. 

A csapatban 2-3-as poszton játszó játékosa, Vári Zita elmondta, hogy fel akarják venni a ritmust a Zalaegerszeg gárdájával. A mérkőzést végéig kézben akarják tartani és nyerni szeretnének. A cél elérhető több játékos kiemelkedő teljesítményével, akkor is, ha ZTE a felsőházi rájátszás biztos csapatának látszik. A PINKK a kiesést szeretné elkerülni. A találkozó szombaton este 17 órakor kezdődik Zalaegerszegen.

A férfi kosárlabda-bajnokságban szünet van. A magyar válogatott két EB-selejtezőt játszik Szlovénia ellen otthonában, majd Ukrajnába utaznak Sztojan Ivkovics tanítványai. Egy PVSK-VEOLIA játékos, Honti Bálint meghívót kapott a válogatottba. Ott lesz az egykori pécsi játékos, jelenleg csapat nélküli Tóth Norbert is.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP