Elkezdődik az alapozás a PEAC-Pécsnél

2020. augusztus 7. 13:17 2020. aug. 7. 13:17

A magyar bajnokságra és a kupára fókuszál a PEAC-Pécs NB I-es női kosárlabdacsapata a 2020-2021-es bajnokságban, a nemzetközi szereplés elmarad. Az alapozást augusztus 10-én kezdik meg a lányok, szeptember elején jön az első edzőmeccs.

Hétfőtől változásokkal kezdi az új bajnoki szezont a PEAC NB I-es női kosárlabdacsapata – tudtuk meg Kond Árpád ügyvezetőtől. Az biztos, hogy az együttes szakmai vezetését pécsi születésű és kötődésű edző irányítja Csirke Ferenc személyében. Segítője Szentendrei áron lesz, az erőnlétért a Rátgéber Akadémiáról érkező Nikola Obrenovic felel.

Gémes-Sarok Nikolett összpontosít (fotó: Szabó Ferenc)

A játékosok közül a tavalyi gárdából marad Gémes-Sarok Nikolett, Wentzel Nóra, Kaposi Pálma, Sánta Petra, visszatér Diósgyőrből Szűcs Réka, Szekszádról pedig Kiss Virág.

A Rátgéber-iskolából Habling Lara, Milica Popovic erősíti az együttest, valamint felkerül az első csapathoz Ilina Selcova, Hegedűs Rebeka és Szűcs Luca. Azt is tudni lehet, hogy a csapatnál egy légióssal vannak tárgyalásban, és várhatóan érkezik is Tijana Ajdukovic Andusic, aki a PINKK, majd a Szpartak Moszkva játékosa is volt. A 22 éves játékos 196 centijével várhatóan ponterős lesz.

Wentzel Nóra (fotó: Szabó Ferenc)

„Kértem három–négy nap gondolkodási időt, aztán igent mondtam. Nagyon sokat nyomott a latban, hogy ez a munka ismét Pécsről, a pécsiségről szól majd, a keret magyar tagjai egytől egyig vagy pécsiek, vagy tizenéves koruk óta itt nevelkedtek. Nekem tényleg fontos a szülővárosom, sosem hagytam el magamtól sem játékosként, sem edzőként. Ameddig lehet, itt szeretnék dolgozni: örülök, hogy továbbra is segíthetem a pécsi kosárlabdát! Úgy érzem, mindig jó kapcsolatom volt a szurkolókkal, s most külön motivációt jelent számomra, hogy közösen elérjük, minél többen legyenek a női meccseken. Nem mellesleg annak is nagyon örülök, hogy ennek a feladatnak köszönhetően együtt”

- mondta Csirke Ferencet a csapat honlapján közölt, vele készült interjúban. 

Csirke Ferenc (fotó: Szabó Ferenc)

A PEAC keretének kihirdetése után már a PVSK honlapján olvashattuk, hogy nagyon büszkék a női kosárlabada-szakosztálynál, hogy a pécsi mag - Sarok, Szűcs Réka és Luca, Kaposi és Sánta - a PVSK utánpótlásából került a legjobbak közé.

A csapat honlapján közöltek szerint az első edzőmeccset szeptember 4-én játssza a PEAC-Pécs, és a hónapban részt vesznek az 51. SIÓ Kupa Női Kosárlabda Tornán is. A menetrend:

  • 2020. szeptember 4. PEAC-PÉCS – BKG Príma Akadémia (helyszín: Pécs)
  • 2020. szeptember 5. PEAC-PÉCS – Vasas Akadémia (helyszín: Pécs)
  • 2020. szeptember 9. Vasas Akadémia – PEAC-PÉCS (helyszín: Bp.)
  • 2020. szeptember 12. PEAC-PÉCS – KSC Szekszárd (helyszín: Pécs)
  • 2020. szeptember 17-19. SIÓ Kupa (helyszín: Szekszárd)
  • 2020. szeptember 25. PEAC-PÉCS – PINKK Pécsi 424 (Pécs)

 

Szerző: Szabó Ferenc
 

Forrás: Pécsi STOP