Elkezdődött a Rátgéber Akadémia új évada

2021. szeptember 5. 22:13 2021. szept. 5. 22:13

A Rátgéber Kosárlabda akadémia vasárnap délután tartotta ünnepélyes szezonnyitóját. A rendezvényre a sportcsarnok teljesen megtelt a sportolókkal, edzőkkel és a meghívott vendégekkel. A sportolók között három lány, és egy fiú is a nézőtéren volt, akik már bemutatkoztak a magyar felnőtt válogatottban.

 A szezonnyitón a résztvevők a szegedi Fly Addiction Akrobatikus Kosárlabda Show-t láthatták. A folytatásban első megszólaló Sáfár Sándor volt, akit az emberi erőforrások minisztere, miniszteri biztosnak nevezte ki, és megbízta az államilag elismert sportakadémiák működésével kapcsolatos feladatok ellátásra. A budapesti sportvezető arról beszélt, hogy a jelen lévők életüket a sport köré építik, hozzátette, hogy a kész mű még nincs, de ezen dolgoznak az edzők, sportolók. A PTE kancellárja Decsi István azt hangsúlyozta, hogy a városban több színvonalas sportág között lehet választani, ezért sok szülő nehéz helyzetben lehet. Hozzátette, hogy a Rátgéber Akadémiának már múltja van és jó kapcsolata az egyetemmel. Pécs város alpolgármestere, Rúzsa Csaba köszöntőjét azzal kezdet, hogy végre szurkolók mehetnek a versenyekre. A koronavírus járvány nem akadályozza a mérkőzések látogatását. A városvezető kihangsúlyozta, hogy minden egyesületet a lehetőségek szerint támogat. A Rátgéber Akadémia sportolóinak a 2021-2022 évre még több érem begyűjtést kívánta és azt is, hogy további korosztályos válogatottakat neveljenek a felnőtt válogatottak mellé.

A beszédek után elismeréseket adtak át a korosztályokban eredményesen szerepelt fiatal kosarasoknak és köszöntötték az edzőket is.

A zárórészben az akadémia vezetője, Rátgéber László arról beszélt, hogy a Megyeri úti létesítmény jobb, mint a Barcelónájé vagy a Reál Madridé. Elmondta, hogy a legfontosabb céljuk megszökni a középszerűségtől. A lényeg, hogy boldog embereket neveljenek. Hozzá tette nem baj, ha nem lesz mindenki kosárlabdázó, de lehet edző, játékvezető, beülhet az asztalszemélyzet közé, lehet menedzser. 

A rendezvényre díszvendégnek hívták meg a PSN Zrt. úszóját, Kenderesi Tamást. Kérdésre elmondta, hogy alig 10 centivel maradt le Tokióban a dobogóról. Hozzátette, hogy nem látta a harmadik helyen végzett úszótársát a medencében. Ha ez nem így van, valahonnan szerzett volna annyi erőt, hogy előbb érje el a falat, mint ellenfele. Rátgéber László a sportoló és a pszichológus közötti kapcsolatról faggatta a rioi olimpia bronzérmesét. Mindketten elfogadták, hogy a mentális támogatásra nagy szükség van. Azt is megtudtuk, hogy Tamásnak nagyon sokat segített Jászó Ádám pszichológus különösen a Kenderesi - Milák kapcsolat feldolgozásban. 

 

Szerző: Szabó Ferenc