Elkezdte a felkészülést NKA Universitas PEAC az új szezonra

2022. augusztus 4. 12:27 2022. aug. 4. 12:27

A héten az NB-s kosárlabda csapatok közül elsőként az NKA Universitas PEAC NB I-es női kosárlabda csapat kezdte el a felkészülést a 2022-2023 bajnoki évre. Az első foglakozáson az együttes újonnan kinevezett klubigazgatójával Hartung Anitával, beszélgettünk, de találkoztunk az új edzővel, Jovan Gorec-el is.

– A sportban számomra nincsen holnap, csak ma van – osztotta meg filozófiáját a csapat új vezetőedzője, Jovan Gorec a kötetlen sajtóbeszélgetésen. – Arra koncentrálunk mindig, hogy az adott napon jobbak legyünk, mint tegnap voltunk, számomra ez a legfontosabb.

 

Hartung Anita klubigazgató elmondta, hogy széles körű vezetése van az NKA Universitas PEAC csapatának. Az ügyvezetési feladatokat ketten látják el. A klubigazgatói poszt, új beosztás. Az Akadémia és a felnőtt csapat közötti munkát hozza közelebb, hangsúlyozottan a szakmai munkát.  Anita arról is beszélt, hogy   az NKA Universitas PEAC is szeretne harcba szállni az éremért, a felkészülés korai kezdésével kapcsolatban pedig elhangzott, hogy ez egy teljesen tudatos döntés volt, hiszen magyar válogatottjaink utolsó összetartása meglehetősen régen, még májusban volt.

A szerb szakember, Jovan Gorec munkáját Iványi Dalma és Vilipic-Kmezic Daliborka fogják segíteni másodedzőként, Dalma azonban csak később csatlakozik a stábhoz, augusztus közepéig az Európa Bajnokságra készülő U18-as válogatottnál dolgozik.

Az első edzésen Kiss Virág, Wentzel Nóra, Simon Zsófia, Szücs Réka, Pap Regina, Ilina Selcova, Kötő Luca, Kohn Petra és Palásti Julanna vettek részt. A hét közepén érkezik vissza Nigériából Olawuyi Adenike, az akadémiás fiatalok közül Tőczik Borbála és Orbán Alexandra később kapcsolódnak be a munkába, Rátkai Eszter pedig jelenleg rehabilitáción vesz részt.

A távollévő játékosainkról: a légiósok Cierra Burdick, Sierra Calhoun és Beatriz Sanchez szeptemberben csatlakoznak, míg a szerb válogatottal világbajnokságra készülő Ivana Katanic a világversenyt követően érkezik Pécsre. A fiatalok közül is többen igazoltan nem a csapattal kezdtek: Laczkó Sára az U18-as Európa Bajnokságra készül, Nagy Réka és Varga Napsugár a 3X3-as U18-as válogatottal dolgozik.

Azt is megtudtuk, hogy a felkészülési időszak záró szakaszában több felkészülési mérkőzésen vesz részt a PEAC. Szeptember 9-én a Ludovika FCSM Csata együttesével Budapesten mérheti össze erejét, a szekszárdi Sió Kupán pedig szeptember 13-án 16 órakor a DVTK lesz az ellenfele. Szeptember 15-én lesz még egy mérkőzés Szekszárdon, ám az első nyilvános pécsi fellépésre egészen szeptember 19-ig várni kell, az Euroliga selejtezőre készülő szerb KKC Crvena Zvezdát látják vendégül a Rátgéber Akadémián a szeptember 24-i bajnoki rajtot megelőzően.

 

Forrás: Pécsi STOP