Ellepték a kosaras gyerekek a Kossuth teret

2022. június 13. 16:08 2022. jún. 13. 16:08

A PVSK Kosárlabda Akadémia 300 ifjú játékosa, kosárgálával Pécsett, a Kossuth téren, a hatodik alkalommal búcsúztatta a szezont. Hagyományosan egy utcai kosárlabda-fesztivállal zárták az idényt, ahol az óvodásoktól az U18-as csapatig minden korosztályos egyesület képviseltette magát.

A bajnoki szezonzárón több mint 300 nyolc és tizennyolc év közötti fiatal pattogtatta a labdát a Kossuth téren. A világjárvány miatt, az elmúlt két évben nem tudták megrendezni a Kosárünnepet, így a szokásosnál is nagyobb várakozással készültek játékosok az eseményre.

A záróeseményen hagyományőrző jelleggel, hiszen a PVSK Kosárlabda Utánpótlása minden évben kivonul Pécs belvárosába és megmutatja magát a nagyközönségnek. Ez egy kiváló alkalom volt a közös ünneplésre, hiszen Pécsett pécsi gyerekekkel, a szülőknek nem kellett elmenni az ország másik felébe, hogy megnézhessék gyermeküket. Emellett minden kosárlabdát kedvelő ember megjelenhetett a rendezvényen – mondta Mintál Csaba szakosztályvezető.

Az esemény egyik kiemelt pillanata volt a megnyitó után, a nagy közös csoportkép elkészítése, amit a PVSK fotósa, a Konzum Áruház teraszáról készített


Az eseményt követően az óvodásoktól az U18-as csapatig minden korosztályos egyesület képviseltette magát, a PVSK sportolói teljes egészében birtokba vették a pécsi Kossuth teret.

A napot Gyebrovszki Ádám indította, aki alaposan bemelegítette azt a mintegy 300 kosárpalántát, akik ezt követően egész nap pattogtatták a labdát Pécs belvárosában.

A legkisebbek, a PVSK-Párduc-Panda Kupa zárfordulójában egymás ellen léptek pályára: az egyes iskolák előkészítő csoportjaiban játszó gyermekek mérték össze erejüket. A nagyobbaknál a korosztályok fiú és lánycsapatai vívtak egymás ellen színvonalas és látványos mérkőzéseket. 

Az NB I-től bucsuzótt férfi kosárlabda csapat új mestere, Juhász Olivér elmondta, hogy: - Mi pécsi kosárlabda utánpótlást nevelünk, a pécsi fiatalokat fogjuk előnyben részesíteni. Ha egy adott posztra lesz megfelelő játékosunk az utánpótlásból, akkor nem is keresgélünk tovább. Többen vannak, akik az NB I/A csoportra is alkalmasak, reméljük két év múlva bizonyíthatnak!


 

Szerző: Szabó Ferenc