Elmaradt több Baranya Vármegyei Kupa mérkőzés kevés játékos miatt

2023. augusztus 21. 15:52 2023. aug. 21. 15:52

Elrajtolt a Baranya Vármegyei Kupa labdarúgásban. A 2023-2024 évi szezon nyitón kilenc mérkőzés maradt el. Egy félbeszakadt, mert elfogytak a játékosok, hét fő alá csökkent a csapat létszáma. A többség számára komolytalanná vált a Kupa sorozat, köztük annak a 18 csapatnak is, akik mérkőzést játszottak.

A Harkány számára biztos, hogy "mókás" volt a mérkőzés elmaradása Egerág ellen. Egész héten készültek, majd 72 órával a találkozó előtt közölte az ellenfél, hogy a fürdő város csapata ne utazzon Egerágra. Az egyesület elnöke Horváth József elmondta, hogy egy éve az MLSZ kötelezte a Baranya Vármegyei Igazgatóságot, hogy rendezze meg a Baranya Vármegye Kupát. Azt nem fogadják el, hogy kevés játékos van. A csapatok többsége nem tud az első és a másodosztályban játszó csapatok mellé több korosztályos csapatot kiállítani. Az egykori szövetségi elnökségi tag, hozzátette, hogy pénz van, játékosok nincsenek. Azt is megtudtuk, hogy Harkány csapatának az U7 korosztálytól tudják a fiukat játszani. A felnőtteknél a másod osztályban már szerényebb a helyzet.

 

A Pécs-Vasas - Mágocs mérkőzés az 55. percben félbeszakadt. Senki nem bántotta a játékvezetői hármast, elfogytak a játékosok. A vendégek a mágocsi csapat tíz labdarúgóval érkezett. A 39 éves Batári Róbert besepert négy gólt és többen is rúgtak még hat gólt. Az 55. percben hat főre csökkent "sérülés" okán a vendég csapat, Pucsli János sípmester a szabályok szerint lefújta a mérkőzést.

 

A Kölked-Sásd mérkőzést lejátszották, 2-3-as eredmény került a jegyzőkönyvbe. A Sásd csapatának egy kori edzője, napjaink mindenese Nagy Sándor arról beszélt, hogy az ifi csapat utazott a Duna parti faluba, Kölkedre. Így tudtak 14-en bekerülni a mérkőzés jegyzőkönyvébe. A felnőtt csapat tagjainak hiányát avval indokolta, hogy augusztus végén vette ki a szabadságát a csapat jelentős része. -Nem baj tette hozzá a fiatalok kaptak egy komoly feladatot.

 

A megszólaló sportvezetők Baranya Vármegyében kevesellték a sportorvosok számát. Azt is megtudtuk, hogy hosszú a várakozási idő a vizsgálatra és a bélyegzőre.

 

Több mérkőzést szerdán augusztus 23-án lejátszanak, de többen is mérkőzés nélkül jutottak tovább a második fordulóba.

 

Szerző: Szabó Ferenc