Elrajtol a 36. Pécs-Harkány országúti futóverseny

2020. február 28. 15:10 2020. feb. 28. 15:10

Március elsején rendezik a 36. Pécs-Harkány országúti futóversenyt, mely félszáz éves múltra tekint vissza. A futókra 25 kilométeres táv vár, jelenleg már több százan neveztek egyéniben, váltóban pedig közel rekordmennyiségű futó vág neki az erőpróbának.

A versenyt, melyet kezdetben a PVSK tájfutói szerveztek, minden évben március első vasárnapján tartják. Az idei megmérettetésre eddig már közel félezren neveztek egyéniben, váltóban rekordközeli induló, 150 csapat sorakozik fel a startvonalhoz.

A futóversenyen kenyai sportolók is indulnak, tudtuk meg Freier Balázs versenyigazgatótól. Mint mondta, az afrikai sportolók Debrecenben vannak edzőtáborban, a Pécs-Harkány futóversenyt a hétvége legmagasabb szintú közép-európai versenyének tartják, ezért utaznak a Mecsekaljára.

A tájfutók 2020-ban sem maradnak ki a nevezési listáról, közülük öt csapat indul, valamint egy tájfutó egyéniben vág neki a távnak.

Újdonság lesz a versenyzők számára, hogy a nevezéseket az új PVSK csarnokban kell leadni a Verseny utcában. A rajt helyszín nem változik, a hagyomány szerint a Siklósi úti felüljáró mellől indul a tömeg. A célt Harkányban a Zsigmondy sétányon egy felújított környezetben állították fel a rendezők.

Rangos versenyeken befutási érmeket osztanak, így lesz ez vasárnap is Harkányban. Az érem egyik oldalán a pécsi székesegyház, a másikon a harkányi gyógyfürdő látható. Azt is megtudtuk, hogy minden beérkezett versenyzőről fényképet készítenek időeredményével, amit a verseny Facebook-oldalán rögzítenek. 

A futók rendőri biztosítással teljesítik a  távot, de három mentőautó is kíséri majd őket, emellett több polgárőr is a szervezők segítségére lesz.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP