Elrajtolt a kosárlabda-bajnokság Baranyában

2020. október 3. 12:08 2020. okt. 3. 12:08

Hosszú szünet után pénteken este pécsi részvétellel kezdődött el a 2020-2021. évi kosárlabda-bajnokság. Az NB I-es női bajnokság első mérkőzését Kozármislenyben a Pinkk-Pécsi 424 játszotta a Vasas Akadémia csapatával.  Negyven perc után a vendégek örülhettek, 76-61-re nyertek.

PINKK-Pécsi 424-Vasas Akadémia  61-76 (16-19, 14-26, 18-11, 13-20)

A találkozó vendég triplával kezdődött, majd a hazaiak egyenlítettek egy triplával. Hazai oldalon az első negyedben Szücs Lilla, a vendég oldalon Fraser ért el pontokat. A PINKK keményen védekezett, a 7. percben megvolt az öt csapathibájuk, mesterük időt is kért 11-14 állásnál. A játék nem változott, mindkét csapat sok hibával játszott, 16-19 volt az állás az első tíz perc után.

Fotó: Pécsi STOP

A 11. percben Jáhni Zsófi egy közelivel fordított, 20-19 a hazaiaknak. Mint a mérkőzés végére kiderült, ez a rövid idő volt az, amikor a hazaiak vezettek. A PINKK tovább halmozta a hibapontokat, több szándékos szabálytalanságot is begyűjtöttek, a 15. percben 26-35 az állás. A félidőben a vendéglátók oldaláról Leslie Vorpahl ért el tíz pontot. A vendégeknél Bach, Tóth Orsolya nyolc-nyolc kosárral eredményes. Húsz perc után az állás 30-45 volt.

Fotó: Pécsi STOP

A Vasas a 24. percben, 36-49-es állásnál kért először időt, de amúgy továbbra is könnyű pontokat szereznek, a hazaiak pedig többször eladták a labdát. Ennek ellenére a harmadik negyedet a pécsi gárda vitte, 18-11-re nyerték a negyedet, a vendégcsapat több büntetőt elhibázott.

Fotó: Pécsi STOP

A záró negyed elején már érezhető volt, hogy a meccset csak a vendégek nyerhetik meg, a hazai szurkolók is némán nézték Demeter Nóráék játékát. A vendég kispadon ülők viszont folyamatosan biztatták a jétéktéren lévő csapattársaikat.

Fotó: Pécsi STOP
Leslie Vorpahl és Vanja Miljkovic - Fotó: Pécsi STOP

A mérkőzés után a hazaiak edzője, Vanja Miljkovic joggal nyilatkozott letörten, mint elmondta, gyengén játszott a csapat, a teljesítményük hazai pályán elfogadhatatlan. Hasonlóan látta ezt Leslie Vorpahl is, aki annyit tett hozzá, hogy idegen pályán még nehezebb lesz eredményesen játszani.

Papp Klaudia és Milos Pavlovic

A Vasas Akadémia edzője, Milos Pavlovic arról beszélt, hogy mindkét oldalon hiányoztak a magas játékosok, ennek ellenére ezen a poszton nyerték meg a találkozót, és a lepattanók megszerzésében is jobbak voltak. Papp Klaudia játékos is örült a sikerüknek.

Október 3-án a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata Szekszárdon lép pályára este hattól, az NB I-es férfi PVSK-Veolia pedig várhatóan október végén kezdi a bajnokságot a Kaposvár ellen.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Címlapkép: Pécsi STOP

 
Forrás: Pécsi STOP