Elrajtolt a pécsi kispályás focibajnokság

2020. szeptember 8. 10:59 2020. szept. 8. 10:59

 Hétfő este a PEAC Verseny utcai műfüves focipályáján elrajtolt a 2020-as Pécsi Kispályás Labdarúgó Bajnokság. Négy osztályban 37 csapat kezdte el a küzdelmeket a PSN Zrt. szervezésében.

A nyitómeccs az Elitligában az SFL DEPO – Tűz Partner, az I. osztályban Csütörtök FC – Szentlőrinc SE csapatai között zajlott, de további három meccs is lement.

Elitliga:

  • SFL Depo - Tűz-Partner 1-3
  • Green Team - Bumblebees 4-3 Pécs Sportolda - Misinai Sasok 2-0

Első osztály eredményei:

  • Csütörtök FC - Szentlőrinc SE 2-6
  • AC Mivan - Nonstop 1-0 Minarik FC - Sky 8-1
  • Duraku Pékség-Nevetés Titulust 8-1
Szerző: Szabó Ferenc

- A kispályás focit űzők száma évről évre fogy, ennek számos oka van – mondta el lapunknak Rózsa Gábor, a PSN Zrt. munkatársa.

- A fiatalok jelentős része már nem a labdarúgásban keresi a kikapcsolódást, többen már nem Magyarországon élnek, minden korosztály érdeklődése megváltozott. Célunk, hogy minél többen jöjjenek focizni. Az amatőr labdarúgók kérésére változtattuk meg a bajnokságot évesről őszi-tavaszi lebonyolításúra.

Szerző: Szabó Ferenc

A bajnokság során a Galenus Mentőszolgálat biztosítja az esetleges sérülések ellátását. Olyan játékossal egyébként nem találkoztunk, aki egykoron a PVSK fekete salakján rúgta 40X20-as pályán a labdát, vagy a Várkői Ferenc stadion göröngyös zöld gyepén próbált eredményes lenni.

Szerző: Szabó Ferenc

A meccseken megfigyelhető volt, hogy a vírus miatt a pacsizást, a gólörömöt mellőzték a játékosok. Legközelebb szerdán és csütörtökön csapnak össze a bajnokságban a csapatok, szerdán a Szenior 50, csütörtökön pedig a Szenior korosztály csapatai mérkőznek.

Szerző: Szabó Ferenc

 

Forrás: Pécsi STOP