Első fokon megkapta az NB II-es licencet a PMFC

2020. május 22. 17:17 2020. máj. 22. 17:17

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága május 22-i ülésén megvizsgálta a PMFC licenckérelmét és első körben megítélte klubunk számára az másodosztályú induláshoz szükséges licencet a 2020/2021-es évadra - közölte péntek délután a klub.

Mint írják, a hivatalos indoklás szerint a PMFC (PSN Zrt.) által benyújtott dokumentumok a klublicenc szabályzatban meghatározott minden kötelező “A” kritériumnak megfelelnek.

– Végtelenül örülök, hogy ez a feladat is maradéktalanul elhárult. Büszke vagyok rá, hogy első körben sikerült megfelelnünk minden kitételnek. A háttérben nagyon sokan dolgoztunk azért, hogy ez teljesüljön, ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a fáradozásait. Az elkövetkező időszakban várjuk a nevezési határidőt az NB II-re – nyilatkozta Győri János, a PMFC operatív igazgatója.

A PMFC azután került fel a másodosztályba, hogy május elején az MLSZ úgy döntött, az NB III-ban befejezettnek tekinti a bajnokságot. Eredményt nem hirdetnek, érmeket nem osztanak, viszont az NB III három csoportjának élen álló együttese az NB II-ben folytathatja.

Azóta már ismét fellángoltak a stadionálmok, melyről a legfrissebb infók szerint elvi szándéknyilatkozat van, Orbán Viktor pozitívan áll az ötlethez. A Pécsma.hu önkormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, a volt Bőrgyár-pálya (Várkői Ferenc utcai sporttelep) látszik a legjobb döntésnek a helyszínt illetően, amely a PSN Zrt.* kezelésében van. 

(*cikkünkben először PVSK-t írtunk, a tévesztésért elnézést kérünk - szerk.)

Forrás: Pécsi STOP