Első hazai győzelmét gyűjtötte be a PINKK

2022. április 2. 12:08 2022. ápr. 2. 12:08

Rendhagyó módon, ezúttal a pénteki napon fogadta hazai pályán a BKG-PRIMA Szigetszentmiklóst, a PINKK Pécsi 424 NB-I-es női kosárlabda csapata. A közvetlen riválissal szemben eddig 1-1 a mérlegük, a tabellán egy győzelemmel előzik meg ellenfelüket. Így kiemelt fontosságú találkozó elé néztek Kovács Dénes tanítványai.

A PINKK számára fontos lenne megszerezni az alsóházi rájátszásban a szezon első hazai győzelmét. A mérkőzésre való felkészülést sérülések és kisebb betegségek is hátráltatták. Várhatóan a péntek esti találkozóra többen felgyógyulnak. Az valoszinüsithető, hogy Vincze Niki még lábadozik bokasérüléséből, így ő biztosan nem fog tudni pályára lépni.

Jól indult a mérkőzés a hazaiak számára, az 5. percben már 14-5-re vezettek Mujovicék. A 14. perc tájékán a vendégek távoli dobásai sok pontot értek. A PINKK kevés lepattanót gyűjtött, 21-31, a 18. percben. A pécsi időkérés után sikerült a javítás és félidőben, 38-39.

A 3. negyedben a bírók is főszereplők lettek, több alkalommal videóztak, amiből a pécsiek jöttek ki rosszul. Több alkalommal a büntetődobásoknál is a pécsiek hibáztak többet. Előfordult, hogy zsinórban 4 dobás sem került a zsákba.

A zárónegyedben jelentős változás történt mindkét oldalon. A PINKK dobásai közelről és távolról is pontot értek. A vendégek több labdát eladtak, több dobásuk nem került a zsákba.

A hazaiak két idegenlégiósa, Mujovic és Davis közel 35-35 percet töltött a pályán nem véletlenül.  Remek formában játszottak, nagyszerű teljesítményt nyújtottak. A másik oldalon Zivaljevic teljesítményét emeljük ki.

Kovács Dénes, a PINKK vezetőedzője:

- Gratulálok a lányoknak, a mérkőzés elején elhúztunk és a végjátékban bebiztosítottuk a győzelmünket. Köszönöm Debreczeni Eszternek a hét eleji munkáját, amikor mi Kovács Martinnal betegség miatt nem tudtunk edzést tartani. A győzelmet Debreczeni Eszternek a PVSK edzőjének ajánljuk fel.

 

Gedei Tibor, a Szigetszentmiklós vezetőedzője:

- Gratulálok a Pécsnek, megérdemelték a győzelmet. Mentálisan már a mérkőzés elején összeomlottunk. Sok labdát eladtunk, Volt mikor zónát játszottunk sikerült fordítani, de PINKK mindig utánunk jött. Futunk tovább, lesz, ami lesz.

A kosárlabda élvonalában befejeződtek az alapszakasz játéknapjai. A baranyai csapatok már a végső helyezésekért küzdenek. A PVSK-VEOLIA férfi és a PINKK női csapata szeretné elkerülni a kiesést.

A PINKK legközelebb ismét hazai pályán játszik, április 9-én az ELTE BEAC-Újbuda ellen. Az NKA Universitas PEAC van a legelőkelőbb helyzetben. Csirke Ferenc csapata a döntőbe jutásért játszik a Tolna megye székhelyén, Szekszárdon.

A PVSK-VEOLIA Nyíregyházán kezd, április 9-én, majd 13-án Pécsett a Zalakerámiát fogadják Ciricék.

 

Szerző: Szabó Ferenc