Elvitte a három pontot a Soroksár Kozármislenyből

2020. szeptember 13. 20:51 2020. szept. 13. 20:51

Három ponttal a zsebében térhet haza a Soroksár Szentlőrincről vasárnap, miután a vendégek 1-2-re verték a házigazdákat Kozármislenyben. A találkozón több gól is eshetett volna, helyzetek voltak, de a befejezésnél hibáztak a játékosok.

A Soroksár 5-1-4-es felállásából következtetni lehetett, hogy a támadójátékot fogják erőltetni a vendégek, a Szentlőrinc 3-3-4-es formációban fogadta a vendégeket a másodosztályú találkozón. A Kozármislenyben játszott mérkőzésre mintegy 600 szurkoló látogatott ki.

A puhatolózás elmaradt, így több hiba is csúszott a játékban. A mérkőzés elején a villámgyors Sili Luka egymás után kapta a labdákat, jobb oldalon látványosakat villant, de az utolsó labdaérintések nem sikerültek, három biztos gólnak látszó szentlőrinci helyzet kimaradt.

Fotó: Szabó Ferenc

Az első 45 perc közepén a Soroksár passzolgatott, a kapujuk közelében mozgatták a játékszert, innen lendültek támadásba. Az első gólt a 33. percben lőtte Lovrencsics Balázs, 17 méterről talált a kapu bal alsó sarkába, ezzel megszerezte a vezetést a Soroksár. Az első játékrészben több gól nem esett, a 37. percben viszont felmutatta a bíró a találkozó első sárgáját.

A második félidőben egyre fogyott az erő mindkét csapatnál, ami talán a nagy melegnek is betudható volt, a játékosok partdobásnál, szögletnél is ittak. A második játékrészben a gólok nem potyogtak, a lapok viszont igen, öt sárga talált gazdára, került közülik a Szentlőrinc kispadjára is.

Képfelirat

 

A 82. percben Korozmán növelte a vendégek góljainak számát, a 11-es pont közeléből gurított a kapuba, 0-2. A hazaiak lest reklamáltak, a gól viszont a játékvezető szerint érvényes volt. A 89. percben felcsillant a remény, 11-es a hazaiak javára. Pászka rúgta fel Silit. A büntető végrehajtója Harsányi volt, aki nem hibázott, 1-2, sikerült szépíteni.

A játékvezető 4 perc hosszabbítást mutatott. A Szentlőrinc mindent elkövetett az egyenlítésért, a Soroksár a labdatartásra törekedett, az eredmény végül nem változott.

Maruán Sluka (Fotó: Szabó Ferenc)

A mérkőzés után Sluka Marián, a Szentlőrinc vezetőedzője gratulált a Soroksár győzelméhez. Elmondta, a korábbi kiállítások miatt több csere volt a kezdő csapatban, valamint a játékosok nem mindig csinálták azt, amit megbeszéltek. A labdabirtoklásban fejlődtek, egy gól nem az ő hibájuk – vélekedett a tréner.

A Soroksár együttes vezetőedzője, Lipcsei Péter gratulált a játékosainak. Elmondta, úgy látja, nem sok csapat fog pontot szerezni a Szentlőrinc otthonában.

Lipcsei Péter (Fotó: Szabó Ferenc)

A PMFC Szombathelyen lépett pályára, Vas László játékosai 0-0-ás eredménnyel zárták a mérkőzést.

A szeptember elején kapott bajnoki szünet után ez a hét ismét kemény lesz az NB II-es labdarúgók számára. Szerdán a PMFC otthonában fogadja a Budaörs csapatát, a Szentlőrinc pedig Dorogra utazik.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP