Fekete vasárnap és fekete hétfő a Baranya vármegye NB II-es labdarúgó csapatai számára

2023. február 21. 09:36 2023. feb. 21. 09:36

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójának rangadóján az éllovas Diósgyőr vendégeként lépett pályára a PMFC NB II-es labdarúgócsapata. A vendéglátók még Dragan Vukmir vezetésével vágtak neki a 2022/23-as idénynek, akitől azonban pont az ellenünk, Pécsen elszenvedett 4-3-as vereséget követően elköszöntek. Helyére a 40 éves Kuznyecov Szergejt nevezték ki, az új vezetőedző irányításával pedig egyre magabiztosabban szerepelve átvették jelenlegi éllovas pozíciójukat a bajnoki tabellán. Sikerült a DVTK visszavágása, 3-2 re verték a PMFC gárdáját.

Az 52 pontos borsodiak a legutóbbi körben Ajkán szerezték meg tizenhetedik győzelmüket, ráadásul sorozatban negyedszer gyűjtötték be a három pontot úgy, hogy idén még gólt sem kaptak. Ezzel a második MTK Budapesttel szemben négy, míg a harmadik helyen álló PMFC előtt kilenc pontra növelték előnyüket. Győzelmeik száma mellett egy döntetlen szerepel, ugyanakkor ötször kikaptak. A piros-fehérek eddig a második legtöbb gólt rúgták, negyvenhetet, valamint tizenhetet kaptak.

Mérkőzés előtt a pécsi edző, Weitner Ádám arról beszélt, hogy a csapat 80 százaléka a szezon előtt kicserélődött. A legtöbb játékos még nem volt dobogós helyen. Ezért győzelmi kényszerrel nem küldik pályára a csapatot. Feladat, hogy a legjobb tudásuk szerint nyerjenek.

A DVTK edzője, Kuznyecov Szergely a mérkőzés előtt elmondta, hogy a legjobb védelemmel rendelkező csapatot fogadják, majd hozzátette, hogy mindent elkövettek, hogy a pálya minősége jó legyen, de a nyári színvonalát nem lehet elérni.

A 40. percben hazaiak szereztek vezetést, Sveyduk Alex rosszul adott haza, a labdát Lukács érte el előbb, mint a pécsi kapus. A pécsi játékos 16-on belül lerántotta a hazai támadót. Kovács Imre, a PMFC játékosnak Sveyduknak sárgalapot mutatott fel és joggal 11-est ítélt, amit a sértett a léc alá vágott.

A hosszabbításban a 47. percben a pécsi csatár, Harsányi végzett el szabadrúgást balról, a 11-es pontra ívelt labdáját Danilovic ütötte ki balra, éppen Kocsis Bence lábára, aki kapásból a kapujába visszakapaszkodó hálóőr fölött a jobb felső sarokba emelt, 1-1, és be is fejeződött az első félidő.

A 75. percben ismét vezetést szereztek a hazaiak. Csirmaz tette be középre a labdát Lőrinczynek, aki 19 méterről a jobb felső sarokba bombázott, 2-1. 

Maradt a hazai lendület és a 79. percben szögletet rúgott a DVTK. Nagy kavarodás a PMFC kapuja előtt. Többen keresték a labdát. A hazaiak gyorsabban reagáltak, Cseke elé került a játékszer, aki 5 méterről pöckölt a kapuba, 3-1. 

A 82. percben Bárdos másodszor találkozott sárgalappal, így a pirossal is megismerkedett, el kellett hagynia a pályát.

 

Ismét a hosszabbításban volt eredményes a PMFC. A 92. percben, Gera Zalán talált a DVTK kapujába, 3-2, egy szemfüles gólnak köszönhetően.

 

A Szentlőrinc és a Kozármisleny gólszerzés nélkül zárta a hét végét

 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZENTLŐRINC 2–0 (0–0)
BÉKÉSCSABA: Póser – Horváth P. (Hodonicki, a szünetben), Albert I., Bora, Mikló – Váradi (Máris, 58.), Zvara, Kitl M. (Futó, 58.) – Czékus, Lukács R. (Farkas B., 58.), Hamed (Szabó Cs., 87.). Vezetőedző: Brlázs Gábor
 

SZENTLŐRINC: Bese – Török, Keresztes B., Tamás L., László D. (Novák Zs., 84.) – Pintér Á., Kesztyűs (Múcska, 65.), Hursán, Radosevics, Rétyi – Csörgő R. (Taipi, 10.; Kiss-Szemán, 84.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő
Gólszerző: Keresztes (1–0, öngól) a 85, Czékus (2–0) a 90+3. percben
 

MESTERMÉRLEG
Brlázs Gábor: – Rendkívül gyenge játékkal sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Nagyon fásultan játszott a csapat, de gratulálnom kell a fiúknak. Két héttel ezelőtt egy remek meccset játszottunk, de nem tudtunk nyerni. Most mellénk pártolt a szerencse és sikerült itthon tartanunk a három pontot.
Jeremiás Gergő: – Csapatom jobban futballozott, mint az ellenfél, több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, ezért nagy hideg zuhanyként ért bennünket, hogy a Békéscsaba szerzett vezetést, és az sem mindegy, hogy hogyan. Végtelenül csalódottak vagyunk.

 

 

 

 

KOZÁRMISLENY–KAZINCBARCIKA 0–3 (0–1)
 

KOZÁRMISLENY: Lékai S. – Sági, Várkonyi, Turi T., Vajda R. – Kosznovszky, Nagy E. (Horváth D., a szünetben) – Kun B. (Gránicz, 56.), Bartha (Károly, 82.), Beke I P. – Kotroczó (Vas B., 65.). Vezetőedző: Szekeres Zoltán
KAZINCBARCIKA: Megyeri G. – Székely K., Szekszárdi, Lippai, Süttő – Heil, Csatári (Puska, 86.) – Szabó B. (Ádám F., 56.), Kovács B. (Nagy Á., 87.), Kurdics (Hleba, 72.) – Bacsa (Pálinkás, 56.). Megbízott edző: Simon László
Gólszerző: Kurdics (0–1) az 5., Lippai (0–2) a 68., Pálinkás (0–3) a 82. percben
 

MESTERMÉRLEG
Szekeres Zoltán: – Nehéz mérkőzés volt, pedig arra az antifutballra készültünk, ami a Kazincbarcikára jellemző. A gyors gól meghatározta a meccset.
Simon László: – Azt kaptam, amire számítottam. Jól felkészültünk a Kozármisleny rövid passzos játékából.

 

Szerzó: Szabó Ferenc