Főlényes győzelmet aratott hazai pályán a PEAC

2021. október 3. 11:28 2021. okt. 3. 11:28

A pécsi gárda a 2021-2022 évi női kosárlabda bajnokságot az élvonalban Budapesten az MTK otthonában kezdte. Kiss Virágék szoros küzdelemben hozták el a két pontot a fővárosból. A budapesti egyetemisták már két mérkőzést lejátszottak, de a győzelmet még várják Balogh Juditék. Szombat este a Lauber Dezső sportcsarnokban a NKA UNIVERSITAS-PEAC - ELTE-BEAC-ÚJBUDA mérkőzésen mindkét gárda győzelemre készült. A hazaiak zártak sikerrel.

Mérész indította a pontgyűjtést, majd Brajkovic azonnal válaszolt, 2-2.Ivanova triplával újabb vezetést szerzett a vendégeknek 2-5, az első percben. Nelson két közeli dobásával 8-9, az ötödik percben. A PEAC nem tud fordítani, a BEAC nem tud ellépni 10-11 a harmadik perc végén. Lackó triplát dobott, Sarok remek passzokat adott és jelentősen változott az eredmény, 16-11 a kilencedik percben, majd újabb közeli és 18-11-el zárult a negyed.

Nelson parádézott, gyűjtötte a lepattanókat, kilenc pontot dobott. A tizenötödik percben, 23-15 az eredményjelző táblán. Az ELTE dobószázaléka alig érte el a 30 százalékot. A mérleg 6/19. A PEAC-nál 9/18. A vendégek mestere, Balogh Judit keresi a legjobb ötöst, 10 játékosa már a pályára lépett. Csirke Ferenc hazai mester 4 játékosa még nem hagyta el a kispadot, az eredmény 30-23 a tizenhetedik percben. Dudasovájé a második negyed. Két közeli, két távoli dobása 10 pontot ért. Mérész is eredményes a másik oldalon, 32-30 a tizennyolcadik percben. A negyed is Mérész három sikeres büntetőjével zárult, 40-39. A PEAC játékosa, az amerikai Nelson Chelsea Keiana kimagaslott a mezőnyből. Egyedül közel annyi (22) lepattanót szerzett, mint a játékostársai. Pontgyártásban is a legeredményesebb volt húsz perc alatt.

 

A hosszú szünet után Juhász megfordította az eredményt és 42-44 a huszonegyedik percben. Feljavult a BEAC dobószázaléka a pécsiek tartották a közel ötven százalékos teljesítményt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 44-44, 47-47. Brajkovic dobása sikeres és ismét a PEAC vezet, 52-49 a huszonnegyedik percben. Két meghatározó játékos hazai oldalon Sarok, vendégeknél Mérész begyűjtötte negyedik csapat hibáját. Mindkét játékos pihenőben is van a kispadon a huszonhetedik percben. Wentzel Nóra tovább növelte pontjai számát és 63-53, harminc perc után.

 

Czank három pontosa ellenére jelentősebb előnyt szerzett a Csirke csapat, 70-58 a harmincharmadik percben. Sarok hazai, Juhász vendégoldalon gyűjtötte be az öt hibát. A PEAC a csapatkapitányát szombat esti további küzdelemre elveszítette. A vendégeknél Dénes Diána is begyűjtötte az öt hibát. Az NKA UNIVERSITAS-PEAC játékosa, Nelson és Dudasova az egész mérkőzésen sokat tett a hazai sikerért. Írhatjuk, hogy kimagaslót nyújtottak. A hazai játékosok közül Wentzel Nóra teljesítménye válogatott szintű volt. A vendégeknél Ivanova játéka akadályozta meg, hogy a pécsi csapat ne tudjon megszökni az eredményjelzőn. A BEAC hazai játékosai közül Czank nyújtott sikeres játékot. A mérkőzés 84-78-as hazai győzelemmel zárult.

A pécsi NB I-es férfi csapat, a PVSK-VEOLIA Nyíregyházán játszotta soros bajnoki mérkőzését, Ivosevék 110-104 arányban megnyerték.

 

Szerző: Szabó Ferenc